Nem szimpatizál a francia kormánnyal? Most olyat léptek, aminek ön is tapsolni fog

2019. június 04. 21:19

Négy éven belül lép életbe a változás.

2019. június 04. 21:19

Edouard Philippe francia kormányfő kedden bejelentette, hogy betiltják az el nem adott fogyasztási cikkek megsemmisítését, a jövőben ezeket be kell szolgáltatni újrahasznosításra, újrafeldolgozásra.

A francia miniszterelnöki hivatal szerint évente több mint 650 millió euró értékű fogyasztási cikket dobnak el vagy semmisítenek meg Franciaországban, ötször többet, mint amennyit jótékonyság gyanánt elajándékoznak.

A nem élelmiszer jellegű árucikkek – mint ruházat, elektronikai cikkek, higiéniai termékek, kozmetikumok – megsemmisítési tilalma négy éven belül fog életbe lépni – közölte a kormányfő.

Megdöbbentő ez a pazarlás, megdöbbentő a józan ész számára. Ez botrány" – hangoztatta Philippe, amikor bejelentette az intézkedéseket egy párizsi diszkontüzletben.

Brune Poirson francia környezetvédelmi államtitkár januárban tett ígéretet a fogyasztási árucikkek kidobása problémájának megoldására, amikor egy televíziós dokumentumfilm feltárta, hogy az Amazon internetes kereskedőház megsemmisíti több millió olyan termékét, amelyet visszaküldtek a vásárlók.

A brit Burberry divatcég szintén felháborodást váltott ki tavaly azzal, hogy beismerte, évente eléget mintegy 28,6 millió fontnyi eladatlan ruházati terméket, kiegészítőket, parfümöket, megakadályozandó, hogy áron alul kerüljenek piacra.

A francia kormányfő közölte, hogy különrendelkezéseket mérlegelnek a luxusiparra, hogy rávegyék a cégeket az újrahasznosításra.

(MTI)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szemlelo
2019. június 05. 15:38
Ez valami EU-s direktíva lehet, mert tegnap a német tévéhíradók is ezt a hírt közölték (mármint hogy Németországban sem szabad ezentúl kidobni az árukat).
teljesenertelmetlen
2019. június 05. 09:50
Fasizmus! Az állam beavatkozik a piaci folyamatokba! Majd a láthatatlan kéz megoldja! Hova lett a vállalkozás szabadsága és a magántulajdon védelme?
patópál
2019. június 05. 00:10
"Négy éven belül lép életbe a változás." Vagyis a következő kormány nevében ígérget, miközben ő maga nem csinál semmit. Ügyes.
józan paraszti ész
2019. június 04. 23:28
Nem lesz megsemmisítve, hanem újra hasznosítva. Melyik az a lökött kapitalista amelyik a saját üzletét/piaci pozícióját rontja? Még a franciák is okosabbak ennél. Eladják külföldre, az új vevő meg azt csinál vele amit akar. Látszik, hogy a politikusoknak semmilyen kapcsolata nincs a való világgal. Itt 8 kommentből 3 már is tudja, hogy lehet megkerülni egy értelmetlen/betarthatatlan szabályt. A franciáknak 4 év áll rendelkezésre erre, ennyi idő alatt még ők is megtalálják ezeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!