Hullanak a medvék Erdélyben

2019. június 28. 12:51

Egyet autó ütött el, másik csapdába került.

2019. június 28. 12:51

Csak ma két medvés incidens is történt Erdélyben – írja a Foter.ro. Az 1-es országút brassói kijáratánál egy medvét autó gázolt el. Rendőrök irányították a forgalmat, a környezetőrség és egy állatvédő egyesület kiszállt a súlyosan sérült medve ellátására.

Miután altatólövedékkel elkábították a nagyvadat, a Millió barát nevű brassói egyesület illetékesei a zernyesti rezervátumba szállították, itt megvizsgálták.

Egy másik medve a Szeben megyei Felsőárpás térségében pusztult el, miután egy csapdában szerzett súlyos sérüléseket.

A medvehelyzet egyre fokozódik Erdélyben, s ezt csak rontja, hogy gyakorivá váltak a medve-etetések, az állatok így egyre jobban hozzászoknak az civilizáció közelségéhez, és egyre kevésbé félnek az emberektől és a száguldozó autóktól.

(Foter.ro)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2019. június 29. 10:17
Mi ez a videón? Román röntgen? Ahol nagyon morog, ott van eltörve a csontja?
Akitlosz
2019. június 28. 20:55
Szegény mackók. :-( A medve etetés jó ötlet, mert akkor nem maguk a medvék kénytelenek kukákat borogatni, hanem civilizáltan étkezhetnek. Az ember már tönkretette a természetet, már az elvileg erdőlakóknak is könnyebb a városokban megélniük, mint az erdőkben, mivel az úgynevezett "erdőgazdálkodásnál" az erdőlakók érdekeit nem veszik figyelembe. Ahol nagyon nagyon idézőjelben "sok" a medve onnan vissza lehetne telepíteni őket olyan helyekre, ahonnan már régen kipusztították őket. Állítólag magas az élelmiszerpazarlás vagy mi. Nahát abból jó sok medve megélne.
még fokozza
2019. június 28. 17:55
"egy medvét autó gázolt el" "egy medve, miután megsérült egy csapdában" Ez nekik - incidens. Erdélyben egyáltalán beszélik a magyar nyelvet? - A medvehelyzet egyre fokozódik - ez a fogalmazás újságírás?
még fokozza
2019. június 28. 16:42
"Felsőárpás térségében pusztult el egy medve, miután megsérült egy csapdában és órákon át agonizált az út szélén." Akár egy Örkény Egyperces. Az arra járó magyarok nem értek rá kiszabadítani mert éppen aláírást gyűjtöttek a nemzeti régiókért. Írd alá te is! Pedig agyon is verhették volna kővel egyből mint a teknőst a cigány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!