Szakértő: Évekig eltarthat Venezuela demokratizálódása

2019. május 03. 09:26

Az elnök hatalmát a hadsereg tartja fenn, amely még mindig érdekelt, gazdasági értelemben is, Maduro rendszerének továbbélésében – mondta Nagy Sándor Gyula, a Külügyi és Külgazdasági Intézet igazgatóhelyettese.

2019. május 03. 09:26

Évekig, de akár egy évtizedig tartó folyamat lehet Venezuela demokratizálódása – mondta Nagy Sándor Gyula, a Külügyi és Külgazdasági Intézet igazgatóhelyettese péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

A szakértő szerint ha sikerül is leváltani Nicolás Maduro elnököt, csak nagyon lassú átmenet várható. Az elnök hatalmát a hadsereg tartja fenn, amely még mindig érdekelt, gazdasági értelemben is, Maduro rendszerének továbbélésében – fűzte hozzá.

A hivatalban lévő venezuelai elnök csütörtökön katonatisztekkel találkozva arra biztatta a hadsereget, hogy „fegyverezze le az árulókat és puccsistákat”, és legyen a korábbinál is fegyelmezettebb.

Nicolás Maduro a védelmi minisztériumban tartott gyűlésen kijelentette: „eljött a harc ideje", leverve a puccsista kísérleteket, „a Washington pénzén megvett árulókat”.

(MTI)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Esvány
2019. május 03. 11:07
Érdekes, hogy Szaúd-Arábiát, vagy az öböl menti álalmokat senki sem akarja demokratizálni! Pedig lenne mit...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!