Maduro az árulók lefegyverzésére biztatta a katonaságot

2019. május 02. 16:52

Guaidót már hozzávetőleg ötven ország ismerte el a hatalom legitim letéteményeseként.

2019. május 02. 16:52

A hivatalban lévő venezuelai elnök csütörtökön katonatisztekkel találkozva arra biztatta a hadsereget, hogy „fegyverezze le az árulókat és puccsistákat”, és legyen a korábbinál is fegyelmezettebb.

Nicolás Maduro a védelmi minisztériumban tartott gyűlésen kijelentette: „eljött a harc ideje”, leverve a puccsista kísérleteket, „a Washington pénzén megvett árulókat”. A katonáknak „még inkább engedelmesebbnek, összetartóbbnak, fegyelmezettebbnek... szocialistának, antiimperialistának és chávistának kell lenniük” – mondta.

A szintén jelen lévő Vladimir Padrino védelmi miniszter arról beszélt, hogy a háttérben vannak olyanok, akik meg akarnák vásárolni tiszteket, hogy összecsapást váltsanak ki a katonaságon belül.

A fegyveres erők második számú vezetője, Remigio Ceballos megerősítette, hogy a katonaság hű Maduróhoz, akit a főparancsnokuknak tekintenek. A magát ideiglenes államelnöknek kikiáltó Juan Guaidó ellenzéki vezetőt Ceballos „idiótának” nevezte.

Az AP amerikai hírügynökség megjegyezte, hogy a főváros, Caracas utcáin csütörtökön nyugalom honolt a keddi tömeges megmozdulásokkal ellentétben.

Nicolás Maduro, a hivatalban lévő elnök államcsínykísérlettel vádolja Juan Guaidót, az ellenzéki többségű törvényhozás elnökét, aki kikiáltotta magát az ország ideiglenes elnökévé, és akit hozzávetőleg ötven ország el is ismert a hatalom legitim letéteményeseként. Guaidó a héten arra buzdította a katonaságot, hogy álljanak át az ellenzék oldalára a súlyos válság sújtotta országban. Az ellenzéki megmozdulások összecsapásokba torkollottak a hatalommal.

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2019. május 02. 21:03
"Üres tányér, korgó gyomor 20 méteres Sztálin szobor..."
gonterl
2019. május 02. 19:55
Teli zsebbel állni az üres üzlet előtt, vagy üres zsebbel a teli üzlet előtt? Valaki kényszeríteni akarja a választást.
3M..
2019. május 02. 17:26
Guaidó még meg sem mérette magát demokratikus választáson. Ezek, az őt elismerő országok nincsenek tisztában a demokrácia szabályaival? Mely diktatúrák ezek? Szebb Jövőt!
Akitlosz
2019. május 02. 17:08
- Miért nincsenek Washingtonban puccsok? - Azért, mert ott nem működik amerikai nagykövetség. / haiti vicc /
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!