Törökország ragaszkodik az orosz fegyverüzlethez

2019. április 03. 22:56

Ankara nem lép vissza az orosz légelhárító rakétarendszer megvásárlásától; közölte Washingtonban újságírókkal Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter, aki a NATO jubileumi külügyminiszteri tanácskozásán tartózkodik az amerikai fővárosban.

2019. április 03. 22:56

A török diplomácia vezetője kifejtette: Törökországot nem lehet arra kényszeríteni, hogy válasszon a Nyugat és Oroszország között. Az ukrajnai konfliktust említette példaként arra, hová vezethet egy ilyen választás kikényszerítése. 

Az Sz-400-as orosz rakétavédelmi rendszer megvásárlása már „kész a megállapodás"; ahogy fogalmazott Cavusoglu. 

Mike Pence amerikai alelnök viszont szerdán egy a NATO-tanácskozáshoz kapcsolódó rendezvényen éppen arról beszélt, hogy Ankarának választania kell. Az alelnök szerint Törökország vagy továbbra is az általa a történelem legsikeresebb katonai szövetségének nevezett NATO fontos tagja marad, vagy kockáztatja e partneri viszonyt. Pence azt hangoztatta, hogy Washington „nem marad tétlen", ha egy NATO-tagország az ellenféltől vásárol fegyvereket.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
neociprióta
2019. április 04. 10:14
az orosz széria már megmutatta,hogy lényegében alkalmatlan az amerikai légierő semlegesitésére, a törökök pedig minimális rendelést adtak ,amely a valóságban a török légtér fél százalékának betakarására alkalmas...elvileg... Az amerikai vadászgépek nélkül pedig Erdogán kiszolgáltatja magát putlernek, arról nem is beszélve,hogy a török gazdaság fejleszteni kivánta a meglévő üzemeket, amelyek korábban hatalmas profitot hoztak ay F-15 széria gyártásakor, még exportáltak is igen komoly mennyiségben. A dolog tehát messze nem lejátszott....DD
Sundabunda
2019. április 04. 01:18
Tunyacsap! Te tudod,hogy mire van szügseged ? Egy elmegyogyintezetre , de sürgösen. Szaros ketkulacsos Vagy, mint a nyomorult törökök! Fuck you !
3M..
2019. április 03. 23:42
Törökország tudja mire van szüksége. Erdogant nem lehet csak úgy utasítgatni és végképp nem zsarolni. Száz F-35 nem ér annyit, mint egyetlen S-400-as rendszer. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!