Lebegő zebrákkal a gyalogos gázolások ellen

2019. április 17. 14:43

Látványos festéssel küzdenek a gázolások ellen.

2019. április 17. 14:43

A dél-izraeli Askelon vasárnap avatta fel az ország első háromdimenziós zebráját a városban. A földre festett fehér csíkok térbeli hasábok illúzióját keltik, önkéntelenül is megállásra késztetve az autósokat, és így jelentősen csökkentse a gázolások számát. Maga a dizájn indiai eredetű, a szubkontinensnyi országban egy 2016-os street art installáció ihlette az ötletet. Ez azóta a világ számos pontján felbukkant.

„Folyamatosan azon gondolkozunk, hogyan tudnánk még jobban javítani a közúti biztonságot. Hiszem, hogy ennek az innovatív megoldásnak a nyomán kevesebb balesetet, és kevesebb áldozatot fogunk látni a városban” – nyilatkozta Askelon polgármestere, Tomer Glam a Mááriv izraeli napilapnak, amit a Neokohn szemlézett.

Erez Kita, Az izraeli Or Jarok (Zöld Fény) közúti biztonságért felelős szervezet igazgatója szerint a kereszteződések infrastruktúrája fejlesztésre szorul. „Egyszerű és olcsó módszerekkel menthetünk életet” – jelentette ki. Szerinte minden második közlekedési baleset emberi életet követel

A rendőrség adatai szerint a gyalogosokat érő balesetek majdnem kétharmadát a járművezetők viselkedésére lehet visszavezetni – írja a Neokohn az I24NEWS-ra hivatkozva.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
IV. Fawkes
2019. április 17. 19:23
A videó nem Izraelben, hanem Izlandon készült Ísafjörđurban, és legalább 6-8 éve ott van ez a zebra..
jóember
2019. április 17. 19:22
Eddig így volt felfestve a zebra, eztán meg úgy lesz felfestve, mi változik? Semmi lényeges. Ezt is figyelmen kívül lehet hagyni. A balesetekben nem csak a figyelmetlenség, hanem a véletlenszerűség is közrejátszik, azt meg nem lehet kiküszöbölni.
bunko_jobbos
2019. április 17. 19:12
Szerintem a gyalogos gázolás nem olyan veszélyes dolog, mert mikor gyalogosan elgázolok valakit, az nem olyan durva. Ellentétben a gyalogosgázolással. :-)))))) Tanuljatok már meg helyesen írni, mert általában égő, de néha -mint itt is- vicces és értelemzavaró.
tango47
2019. április 17. 16:48
Tetszik az ötlet. Persze, mint láttuk a bunkó dzsipes átszáguldott rajta, mintha ott sem lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!