Moszkvát aggasztja a venezuelai belügyekbe való külső beavatkozás szándéka

2019. március 29. 14:33

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő csütörtrökön azt hangoztatta, hogy a katonák addig maradnak, ameddig a törvényes venezuelai kormány igényt tart rájuk.

2019. március 29. 14:33

Vlagyimir Putyin elnök és az orosz biztonsági tanács állandó tagjai súlyos aggoddalmukat fejezték ki több ország arra vonatkozó bejelentéseivel kapcsolatban, amelyek szerint továbbra is bele szándékoznak avatkozni Venezuela belügyeibe – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak pénteken Moszkvában.

Peszkov hangsúlyozta, hogy saját államuk sorsáról csakis maguk a venezuelaiak dönthetnek.

A dél-amerikai ország körüli feszültség az elmúlt napokban tovább fokozódott azt követően, hogy Donald Trump amerikai elnök szerdán felszólította Oroszországot: vonja ki csapatait Venezuelából. Trump arra figyelmeztetett, hogy minden lehetőség nyitva áll ennek a célnak az elérése érdekében.

Ezzel kapcsolatban több magas rangú orosz tisztségviselő is hangsúlyozta, hogy a Venezuelába múlt szombaton érkezett mintegy száz orosz katona a kétoldalú haditechnikai megállapodás keretében tartózkodik az országban, ami sem helyi törvényekbe, sem a nemzetközi jogba nem ütközik. Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő csütörtrökön azt hangoztatta, hogy a katonák addig maradnak, ameddig a törvényes venezuelai kormány igényt tart rájuk.

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vainamoinen
2019. március 29. 15:26
"Moszkvát aggasztja a venezuelai belügyekbe való külső beavatkozás szándéka" Mert ok akarnak beavatkozni. Kell egy hidfoallas Del Amerikaban.
brabant89
2019. március 29. 14:42
Minket meg aggaszt, hogy Oroszország egyszerűen annektálta az egyik szomszédos ország egy területét, valamint polgári repülőt lelövő szakadárokat támogat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!