Trump és Kim Dzsongun Hanoiban találkozik a hét közepén

2019. február 25. 14:30

A szingapúri tárgyalások után közel egy évvel ismét asztalhoz ül az amerikai elnök és az észak-koreai vezető.

2019. február 25. 14:30

Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsongun észak-koreai vezető, 8 hónappal a történelmi jelentőségű szingapúri találkozó után, szerdán és csütörtökön Hanoiban tárgyal. A Koreai-félsziget teljes nukleáris leszerelésére nem sok esélyt látni, de lehetőség nyílhat egy hosszan tartó béke megkötésére – írja a Reuters.

Trump hangot adott azon véleményének, miszerint ha Észak-Korea felhagy a fegyverek tesztelésével, azzal már elégedett lesz. „Nem rohanunk sehová, senkit sem szeretnék siettetni. Egyszerűen csak nem szeretném, hogy folytatódjanak a tesztelések. Ha nincsenek tesztelések, boldogok vagyunk” – mondta az elnök.

Legutóbb Észak-Korea 2017 szeptemberében nukleáris tölteteket, két hónappal később, 2017 novemberében pedig interkontinentális rakétákat tesztelt, azóta nem hajtott végre újabb kísérleteket. Az Egyesült Államok a korábbi években teljes nukleáris leszerelést várt el bármiféle engedményért cserébe, az utóbbi időben azonban Trump többször jelezte, hogy hajlandó enyhíteni a kemény szankciókon, ha az atommentesítésben előrehaladást lát.

 

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!