Bíróság előtt a fehérek felakasztásáról rappelő francia

2019. január 10. 21:28

Akár öt évet is kaphat.

2019. január 10. 21:28

Tavaly ősszel Akasszátok fel a fehéreket (Pendez les Blancs) címmel írt számot egy kevéssé ismert francia fekete rapper, Nick Conrad. A rap és a klip hatalmas felháborodást keltett Európa-szerte.

A rapszövegben olyan mondatok vannak, mint „bemegyek a bölcsődébe, és megölöm a fehér babákat, szüleiket felakasztom, hogy a fekete gyerekek jól szórakozzanak. Jól megkorbácsolom őket, amíg az ömlő vér halálszagú nem lesz." A dalhoz készült videóklip főszereplője maga a rapper, ahogy megkínoz, majd felakaszt egy fehér férfit. A videót már többször feltöltötték az internetre, de végül mindegyik verzió letörölték. 

A BBC most arról tudósít, hogy a Conrad ellen benyújtott vád öt év börtönbüntetéssel és 45 000 eurós bírsággal járhat. Az ügyészek 5000 eurós felfüggesztett bírságot kértek, mondván,  „Conrad már bizonyos mértékig megfizetett a következményekért”.

A rapper szerdán azt mondta a bíróságnak, hogy a videó nyilvánvalóan a rasszizmus kitalált ábrázolása volt, amelynek célja, hogy megfordítsa a szerepeket. Azzal védekezett, hogy a videóban lévő jelenetek hivatkoznak az American History X filmre, ahol a fehér neonácik a fekete embert hasonló erőszakos cselekedeteknek vetették alá.

A bíróság nem fogadta el magyarázatát. A tárgyalás március 19-én folytatódik.

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2019. január 11. 20:54
Ez a nigger nem francia, soha nem volt, és soha nem is lesz. Ez egy potenciális gyilkos. Gyerekgyilkosságra uszít, Franciaországban, csak azért, mert a gyerek bőre fehér. Ez Franciaország gyalázata, amit a bolsevisták okoztak, az ő bűnük ennek az eltaposni való féregnek az önkifejezése, ami holnap véghez vitt gyerekgyilkosság lehet.
Senye Péter
2019. január 11. 11:22
Fehérek, feketék stb. külön-külön olyan jól meglennének.
Locomotive
2019. január 10. 23:01
Majd Makaróni keblére veszi =)
a hun
2019. január 10. 22:04
"...a Conrad ellen benyújtott vád öt év börtönbüntetéssel és 45 000 eurós bírsággal járhat." A lényeg az utolsó szón: "járHAT" van. NEM fog annyival járni. Lévén, hogy se nem niggert, se nem zsidót akart gyilkolni. Csak fehér embert.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!