Titkos szalafista iskolát zártak be Franciaországban

2018. december 18. 12:02

Az iskola mintegy 20 tanulót fogadott Marseille északi negyedeiből.

2018. december 18. 12:02

Titkos, szalafistának tartott iskolát zártak be a francia hatóságok Marseille-ben - jelentette be kedden Jean-Michel Blanquer oktatási miniszter. Az iskola mintegy 20 tanulót fogadott a város északi negyedeiből.

Ez egy titkos iskola, nem felel meg a szabályoknak, amelyeket lefektettünk július után”, amikor szigorítottunk a szerződés nélküli magániskolák rendszerén, elkerülendő a szabálytalanságokat – mondta a tárcavezető a BFMTV francia televíziós csatornának nyilatkozva. „Nem az első és nem az is az utolsó” – tette hozzá, ígérve, hogy az elkövetkezendő hetekben további, illegálisan működő iskolákat zárnak be.

A szerződés nélkül működő magániskolák rendszerét szigorító törvény egyik fő célja fellépni azzal szemben, hogy a tanulókat „besorozza” a radikális iszlám, és hogy megtalálja a „megfelelő egyensúlyt az oktatás szabadsága és a gyerekek védelme között”.

A szalafizmus a világi államot elutasító és az iszlám jogrend, a saría alapján álló vallási mozgalom. Képviselői vagy társadalmi-politikai eszközökkel igyekeznek elérni céljukat, a saríára alapozott állam felépítését, vagy pedig erőszakkal, terrorral.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2018. december 18. 17:28
Az ország legjobb oktatási intézménye volt. A patásizmus beszabadult a demokratikus anyucizmus bölcső(dé)jébe.
szemlelo
2018. december 18. 17:16
Holnap kinyitják máshol.
nikonos
2018. december 18. 13:01
Reméljük Bécs befogadja majd az iskolát. Holnap ezért is utcára mehettek. Tanszabadságot!
Peter8811
2018. december 18. 12:48
Lehet CEU volt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!