Orbán: Stubb rágalmai nem ronthatják el a kiváló magyar-finn kapcsolatokat

2018. november 07. 17:47

Juha Sipila finn miniszterelnökkel is tárgyalt Orbán Viktor Helsinkiben, és biztosította, hogy Stubb nem fog gondot okozni a két ország kapcsolatában.

2018. november 07. 17:47

Juha Sipila finn miniszterelnökkel is tárgyalt Orbán Viktor kormányfő Helsinkiben, ahol szerdán és csütörtökön tartják az Európai Néppárt (EPP) kongresszusát – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen Orbán Viktor biztosította a finn kormányfőt, hogy „Alexander Stubb Magyarországgal szembeni rágalmai nem ronthatják el a kiváló magyar-finn kapcsolatokat" – mondta Havasi Bertalan. 
 
Alexander Stubb az egyik politikus, aki az Európai Néppárt csúcsjelöltjeként szeretne indulni az Európai Bizottság elnöki pozíciójáért, ám a magyar miniszterelnök korábban többször egyértelművé tette, hogy a bevándorláspártinak tartott Stubb helyett a bajor Manfred Weber jelöltségét támogatja. Alexander Stubb a múlt héten úgy nyilatkozott, hogy az EPP-nek fontolóra kellene vennie az Orbán Viktor vezette Fidesz kizárását a pártcsaládból. Ha Orbán Viktor nem tiszteli a pártcsalád értékeit, akkor el kell hagynia az EPP-t - mondta a finn politikus a Redaktionsnetzwerk Deutschland német médiacsoportnak adott interjúban.

(MTI)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2018. november 07. 18:43
Stubb stu-pid...
Pelso j.
2018. november 07. 18:42
Ma épp a finnekkel kiváló a kapcsolatunk. Hetente mással.
Edvind Johnsson3.0
2018. november 07. 18:22
"Orbán Viktor nem tiszteli a pártcsalád értékeit" Lehet, viszont figyelembe veszi a magyar családok érdeket.
Jameson
2018. november 07. 18:13
Lejárt lemez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!