Merkel: Az ENSZ migrációs csomagja megfelel Németország nemzeti érdekének

2018. november 21. 11:20

Merkel elmondta, hogy a hazafiság az, amikor a német érdek mellett más érdekeket is figyelembe veszünk.

2018. november 21. 11:20

Angela Merkel német kancellár szerint az ENSZ tervezett globális migrációs csomagja és menekültügyi megállapodása megfelel Németország nemzeti érdekének.

A kormányfő szerdán a szövetségi parlament (Bundestag) költségvetési vitájában kiemelte: a két különálló megállapodásról folytatott tárgyalásokon hangsúlyt helyeztek arra, hogy érintetlen maradjon a nemzeti szuverenitás és a törvényalkotás, és mindenütt javuljanak a menekültek és a gazdasági bevándorlók életfeltételei, mert ezt parancsolja a német nemzeti érdek.

A két csomag „helyes próbálkozás arra, hogy globális problémákat nemzetközi szinten, együtt oldjunk meg" – hangsúlyozta Angela Merkel.

Hozzátette: „nem hazafiság, hanem a nacionalizmus legtisztább formája, amikor valaki azt gondolja, hogy mindent megold egyedül, és nem kell másokkal foglalkoznia, hiszen a hazafiság az, amikor a német érdek mellett más érdekeket is figyelembe veszünk", és kölcsönösen előnyös, „win-win helyzetet teremtünk".

(MTI)

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2018. november 21. 19:19
Merkel egyre nyíltabban tolja Soros-terv megvalósítását. Remélhetőleg már nem sokáig.
Kvasztics Fedor
2018. november 21. 18:36
Meg kell nézni a híradóban, hogy a régebben még higgadtan beszélő Merkel hogyan hisztériázik saját parlamentjében a migrációs csomag érdekében. Az is érdekes, ahogyan hallgatják.
Name7
2018. november 21. 18:04
Ki hisz 2015 után a muttinak? Főleg ebben a kérdésben...
kulalak
2018. november 21. 18:02
0:106 , ez is ritka, a kommentelők sem vesztették el a józan eszüket. Csak Merkel tudja miért mond ilyen hülyeséget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!