A nagy háború

2018. november 12. 18:50

Ezt is elrontotta Macron.

2018. november 12. 18:50
Gábor László

 

„Összevissza halandzsázott, hízelgett a már megbukott Angela Merkelnek, zavarba jött Trumptól, közben pedig Pétain marsallt kezdte mentegetni. Az 1916-os verduni kiváló hadvezér 1940-ben az egyik leggyalázatosabb francia politikus lett, náci kollaboráns, sok tízezer zsidó ember haláláért felelős háborús bűnös. Nem volt eddig olyan politikai oldal Franciaországban, amely ne vetette volna meg. A második világháború után halálra ítélték, minden kitüntetésétől megfosztották, és csak azért nem végezték ki, mert 90 éves volt. A börtönben halt meg.

De Macron emlékezni akart rá, nem nehéz persze átlátni, hogy miért. Az antiszemita muszlimok között ez – gondolhatta – népszerű ötlet, és Macronnak tényleg ez az utolsó választói tartaléka: a szavazójoggal rendelkező, másodgenerációs bevándorlók elrángatása a választásra. Persze, óriási botrány lett belőle, később mindent vissza kellett vonni.

Tíznapos francia vidéki túra, alapvetően viták sem lehetnének, ha jól csinálná, csak a méltóságteljes vagy annak hazudott emlékezés – és ezt is elrontotta Macron.”

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2018. november 13. 07:20
Macron hülyén beszélt az kétségtelen, de Pétain elítélésével azért várni kellene, míg ez a zsidókérdés lecsillapodik..tán száz év múlva..A háború után a "bátor francia győztesek" valami olyan aljasul viiselkedtek - megjegyzem a hábrú kitörésekor is - hogy ha valakiket kritizálni kell, akkor azok ők.
pollip
2018. november 12. 20:59
Tehetségtelen Macaroni
Tehetős Totó
2018. november 12. 20:22
Ebaszta.
Akitlosz
2018. november 12. 19:53
Kinek ki és mi a gyalázatos. A 888 banda igen távol van attól, hogy ők ítélkezzenek gyalázatosság dolgában. Máig Pétain és emberei voltak az utolsó franciák, akik tényleg harcoltak a bolsevizmussal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!