Bolsonaro meghívta Orbánt az elnöki beiktatására

2018. november 19. 22:48

A magyar kormányfő telefonon gratulált a januárban hivatalba lépő új brazil államfőnek, aki meghívta beiktatására.

2018. november 19. 22:48

Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután telefonon megbeszélést folytatott Jair Bolsonaróval, Brazília megválasztott elnökével – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

A kormányfő gratulált a januárban hivatalba lépő új brazil államfőnek. Mint fogalmazott: nagy elismeréssel látja, hogy azokat az értékeket, melyeket Magyarország is fontosnak tart, Jair Bolsonaro győzelemre vitte a hazájában.

Orbán Viktor hozzátette: Magyarország kész arra, hogy a két ország kapcsolatrendszerében szintet lépjenek. Jair Bolsonaro telefonbeszélgetésük végén meghívta a magyar kormányfőt elnöki beiktatására – közölte a sajtófőnök.

(MTI)

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Türelem
2018. november 20. 13:35
DK-s hozzászólói csatornabűz.....
yndi
2018. november 20. 07:26
Vajon a magángéppel repül, vagy a honvédségtől kér kölcsön gépet?
tevevanegypupu
2018. november 20. 07:19
Remélem Orbán az egész családját viszi katonai gépen Demeter Márta kedvéért!
Sulammit
2018. november 20. 07:16
Van egy közös pont is a két ország között, ez pedig a magyar alapítású bencés apátság, a szent Gellért, ami Pannonhalmához tartozik. Apátság St. Gerald Abbey St. Gerard egy szerzetesi közösség a Magyar Kongregáció bencés rend által alapított szerzetesei ősi szárú Pannonhalmi Főapátság közé tartozik. Az 1930-as években érkezett első szerzetesek gondoskodtak a magyar gyarmat lelkének gyógyításáról. Az 1940-es években létrehozták a Nova Pannonhalma nevű kolostort - az anyaház elengedését. Az évek során ez a ház kicsi lett, ezért kénytelenek voltak nagyobb szálláshelyet keresni a szállásukért, amellett, hogy bővítik lelkipásztori munkájukat. 1951-ben a közösség átkerült a Pápai Katolikus Egyetem épületébe, Santa Cecília környékén,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!