Újabb menekültprogramot állított le Salvini Olaszországban

2018. október 15. 11:02

Leállította a korábban mintaértékűként emlegetett menekültprogramot Riace területén Matteo Salvini, olasz belügyminiszter – közölte a Guardian.

2018. október 15. 11:02

Matteo Salvini olasz belügyminiszter elrendelte riacei menekültprogram leállítását – közölte a Guardian. A dél-olasz településen a kilencvenes évek óta fogadtak bevándorlókat, integrációs programjukban több ezren vettek eddig részt. 

A központi kormányzat 2016-ban leállította a további pénzügyi támogatásokat, ami ellen Domenico Lucano polgármester már akkor felszólalt. A polgármestert később szabálytalanságok miatt eljárás alá vonták.

Salvini több Twitter-bejegyzést szentelt már a polgármesternek és a településnek is. „Aki hibázik, megfizet. Nem tolerálhatjuk a közösség vagyonának szabálytalan felhasználását, még akkor sem, ha bevándorlókra költik a pénzt” – írta egy posztjában. 

Az ügyben nem csak a Liga vezetője, hanem az Öt Csillag Mozgalom is állást foglalt, szerintük „Riace nem tekinthető modellnek, a migráció-biznisz korszakának vége”.

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2018. október 15. 13:54
Nő is a tábora rendesen.
brabant89
2018. október 15. 12:10
Minek foglalkozni az integrációjukkal, ha el is lehet passzolni őket más EU tagállamba. Viktor, miben egyeztél meg Salvinivel? Hány migránst veszünk át Olaszországból?
Vakfolt
2018. október 15. 12:05
Csak keményen talján gyerekek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!