Tárgyalás elé néz a fehérek felakasztásáról rappelő francia férfi

2018. szeptember 29. 15:03

Conrad kijelentette, hogy nem rasszista.

2018. szeptember 29. 15:03

Egy kevésbé híres kameruni származású francia rapper – Nick Conrad – hatalmas megbotránkozást váltott ki „Pendez les Blancs" („Akasszátok fel a fehéreket”) című dalával és annak videóklipjével a héten. A rapszövegben olyan mondatok vannak, mint: „bemegyek a bölcsődébe, és megölöm a fehér babákat, szüleiket felakasztom, hogy a fekete gyerekek jól szórakozzanak. Jól megkorbácsolom őket, amíg az ömlő vér halálszagú nem lesz."

A zenét felkavaró videóklip kíséri – amelyet azóta eltávolított a Youtube. A videóban az „előadó” először megkínoz, majd felakaszt egy fehér férfit. 

Nick Conrad a dal miatt bíróság elé fog kerülni felbujtás miatt, januárra rendelték el a tárgyalást – írja a francia The Local. Az ellene felhozott vád alapján maximum ötéves börtönbüntetést és 45 ezer eurós pénzbírságot szabhatnak ki. 

A rapper nyilatkozott az üggyel kapcsolatban. Egyrészt reméli, hogy rendesen meghallgatják majd a tárgyaláson és másrészt úgy fogalmazott: „úgy gondolom, hogy ezt a szöveget alaposan kellene tanulmányozni, nem felületesen." Conrad a Le Parisien újságnak adott  interjút. Nekik elmondta, hogy a fehér és a fekete ember általános szerepének a kicserélésével akart sokkot elérni. Sok jelenet nyilvánvalóan utal az American History X filmre, arra, ahogyan az amerikai neonácik a feketékkel bántak. Kijelentette: nem rasszista. 
 
Az esetnek van egy mellékes elszenvedője is, méghozzá a francia rapperhez cseppet sem hasonlító Nick Conrad, aki a BBC egyik brit munkatársa. A névrokonság miatt viszont ő kapja a halálos üzenetek javarészét különböző online felületeken, az egyik fenyegetésre úgy reagált: „én vagyok a kövérebb és tehetségesebb Nick Conrad.” 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2018. október 01. 10:35
A, nem rasszista o egy kicsit se... Kisirtak hogy buntessek a rasszizmust, aztan most visszanyal a fagyi mert a fekak sokkal rasszistabbak mint a feherek.
lisa09
2018. október 01. 06:43
A legutóbbi fizetésem $ 2500 volt a heti 12 órában történő online munkaért. A nővéreim barátnője már hónapok óta átlagosan 8k, és heti 30 órát dolgozik. Nem tud0m elhinni, milyen könnyű volt egyszer kipróbálni. A potenciál ezzel véget nem ér. Ez az amit csinálok... --------->>> http://cash74.com
lisa09
2018. szeptember 30. 21:19
A legutóbbi fizetésem $ 2500 volt a heti 12 órában történő online munkaért. A nővéreim barátnője már hónapok óta átlagosan 8k, és heti 30 órát dolgozik. Nem tudom elhinni, milyen könnyű volt egyszer kipróbálni. A p0tenciál ezzel véget nem ér. Ez az amit csinálok...ax3 --------->>> http://cash74.com
amok
2018. szeptember 30. 21:11
A haladó elmélet szerint fekete/barna stb. nem lehet rasszista.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!