Frontális támadás Seehofer ellen

2018. szeptember 27. 19:51

A palotaforradalom, a tisztogatási folyamat átterjedt a legbelső kormánykörökre is.

2018. szeptember 27. 19:51
Ircsik Vilmos

„A magyar miniszterelnök lejáratásában már jól begyakorolt szófordulatokkal vették össztűz alá és kezdték szélsőséges nacionalistának, rasszistának, nácinak nevezni, sőt betiltással fenyegetni a csaknem hatmillió választó akaratából 94 képviselővel a lehető legdemokratikusabb módon a Bundestagba jutott jobboldali radikális pártot, az AfD-t. Ezek a verbális csatározások most lassanként palotaforradalomba mennek át, amelyben a kormányzó pártok az őket kiszolgáló sajtóval, valamint a liberális művészvilággal karöltve aljasságok válogatott eszközeivel próbálnak rendet teremteni immár a saját soraikon belül.

A palotaforradalom első áldozata Hans-Georg Maassen, a szövetségi alkotmányvédelmi hivatal CDU-s elnöke lett, aki a chemnitzi tiltakozások ügyében azt merészelte mondani, hogy semmiféle hiteles bizonyíték nincs a külföldi ­kinézetűek ellen folytatott állítólagos utcai hajtóvadászatokra. Meggondolatlan kijelentése miatt Maassen, elsősorban az SPD nyomására, hosszas huzavona után kénytelen volt lemondani.

Erre Horst Seehofer belügyminiszter, egyben a CSU elnöke, mentőövet dobva neki államtitkárnak vette volna maga mellé, ám szintén belső nyomásra ő is meghátrált, és a dolgok pillanatnyi állása szerint Maassennek be kell érnie egy tanácsadói poszttal a belügyminiszter mellett, aki viszont ezzel a döntésével saját magát sodorta bajba.

Szeptember 21-én pénteken ugyanis több mint háromszáz ember, aki a volt NDK pártzsargonjából kölcsönzött rossz emlékű kifejezéssel kultúrateremtőnek nevezi magát, nyílt levélben intézett ellene támadást.

Ezzel pedig a palotaforradalom, a tisztogatási folyamat átterjedt a legbelső kormánykörökre is. A Méltóság, felelősség, demokrácia címet viselő nyílt levelet jellemző módon a kormánykoalíció központi sajtóorgánumai közölték először, a Süddeutsche Zeitung, a Die Welt és a Focus online.

Az öt kezdeményező személy neve nemhogy a magyar, de a német olvasónak sem mond semmit, ellenben a foglalkozásuk, a társadalmi pozíciójuk jól mutatja, honnan is fúj a szél. Van köztük színházi rendező, filmrendező, drámaíró, író és képzőművész.”

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2018. szeptember 29. 15:16
Óh,mi ezt már ismerjük amikor a művész hölgyek és urak újabb zsíros megrendelések ,támogatások,vállveregetések reményében lábtörlőbe mennek át!!!!! Alja nép mindenütt található!!!
zakar zoltán béla
2018. szeptember 28. 14:22
!!!!!!!!!!!!!!
istvánkeve
2018. szeptember 28. 14:02
A magyar példa viszont arra emlékeztet, hogy minden forrólevegövel telefújt propaganda-szerü agymosás kontraproduktív hatást kelt! Motto: "Rövid távon lehet sokat hülyíteni, hosszabb távon is lehet keveset félrevezetni, de sohasem lehet tartósan, sokat hülyének tartani!"
makapaka2
2018. szeptember 28. 11:05
Merkelt, akit Soros támogat, nem lesz könnyű megbuktatni. Sajnos addig még pár ártatlan embernek meg kell halnia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!