Partra szállt a Diciottin rekedt migránscsoport

2018. augusztus 27. 08:43

Salvini tíz nap után adott engedélyt arra, hogy a bevándorlók elhagyhassák a hajó fedélzetét.

2018. augusztus 27. 08:43

Tíz nappal azután, hogy az olasz parti őrség Diciotti nevű hajója kimentett a Földközi-tengerből egy 190 fős – többségében eritreai – migránscsoportot, tegnap Róma végre engedélyt adott, hogy az illegális bevándorlók elhagyhassák a szicíliai Catania kikötőjében vesztegelő hajó fedélzetét- írja a Magyar Idők. 

Az olasz belügyminiszter azután adott engedélyt a partra szállásukhoz, hogy az olasz katolikus egyház, Írország és a nem EU-tagország Albánia jelezte, hogy vállalják a menedékkérők ellátását. Salvini eddig azért nem engedélyezte a bevándorlók partra szállását, mert nyomást akart gyakorolni Brüsszelre a Diciottin vesztegelők ügyének megoldására.

Mindeközben Salvini ellen nyomozást indított az egyik szicíliai város ügyészsége, a vád feltehetően a személyi szabadság megsértése. 
Az olasz belügyminiszter Pinzolóban mondott beszédében felháborodással reagált az ellene indított vizsgálatokra: „felfoghatatlan, hogy olyan országban élünk, ahol tíz napja összeomlott egy híd, amely alatt 43-an vesztették életüket, és eddig senki ellen sem indítottak nyomozást”. „Bezzeg nyomozást indítottak egy miniszter ellen, aki az ország határait védi. Ez szégyenletes” – jelentette ki. 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
libantkomcsi
2018. augusztus 27. 11:06
Senkit nem engedünk be! Á csak vicceltem.
Rockpapa
2018. augusztus 27. 10:31
A maffiával ,aki a bozotharcosokat szállítja jó pénzért az EU-ba hagyományosan nem tanácsos szembe menni Olaszországban.Szegény Taljánok vesztésre állnak.
dharmanetwork
2018. augusztus 27. 10:27
Ezeket a hajókat miért nem lehet lefoglalni?
C.Dömötör
2018. augusztus 27. 10:18
Azok akik ezt a keveredést támogatják, segítik, azok a század legnagyobb bűnözői közé tartoznak. A marxisták, és a szociológusok, végeredményben egykutya, olyan gonosztevők, akiknek a globális tetteit csak egy idő után fogjuk megérteni, akkor, amikor valószínűleg már késő lesz. A Marxi, minden ember egyenlő, egy olyan diktátum, amely erőszakkal azt akarja a torkunkon lenyomni, hogy mindenki olyan lehet mint mi. S a toleranciáról, multikultúráról hazudnak. Nem minden afrikai ilyen, mondják, ez igaz, de a jelentős többség igen. Alacsony átlag IQ (afrikai: 70 IQ, USA: 80 IQ), az absztrakció hiánya, a miénkkel ellentétes morális gondolkodás, a kötelezettség ismeretlensége, a viszonyuk a kauzalitáshoz, a kegyetlenség öröme, a fejletlen empátia. Ajánlom mindenki figyelmébe: https://schluesselkindblog.com/2017/05/21/moral-und-abstraktes-denken/amp/?__twitter_impression=true és Amy Biehl sorsát külön is: https://en.wikipedia.org/wiki/Amy_Biehl
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!