Klaus Iohannis: A szociáldemokraták lejáratták Romániát

2018. augusztus 13. 19:34

Tovább mélyül a román belpolitikai válság. Klaus Iohannis kormányfő keddi nyilatkozatában elfogadhatatlannak tartotta a bukaresti karhatalmi fellépést.

2018. augusztus 13. 19:34

Klaus Iohannis szerint a romániai Szociáldemokrata Párt (PSD) az elmúlt másfél évben lejáratta a kormányzást és a törvényhozást, vitatott intézkedéseivel, kaotikus, irracionális kormányzásával, valamint a bírói és ügyészi hatalom elleni támadásaival felbolydította az országot, és most már egy megtorlás is része a megnyilvánulásainak. 

A román államfő televíziós nyilatkozatban fejtette ki hétfőn délután álláspontját a román diaszpóra pénteki bukaresti tüntetésén fellángolt erőszakkal kapcsolatban. Elfogadhatatlannak tartotta, hogy a román karhatalmi erők vétlen emberekre, újságírókra, nőkre és gyermekekre támadtak.

Kijelentette: a felelősöket gyorsan azonosítani kell, és meg kell büntetni. „A (tüntetők közé vegyült) huligánokat is, és azokat is, akik nem tudták vagy nem akarták elszigetelni őket, hogy ezáltal lehetőséget teremtsenek a békés tiltakozás eltérítésére" – fogalmazott Iohannis.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!