A Nomád Világjátékok megnyitójára Kirgizisztánba látogat Orbán Vikor

2018. augusztus 22. 22:21

A magyar kormányfő a ceremónián többek között Recep Tayyip Erdoğan török, Ilham Aliyev azeri, valamint Nurszultan Nazarbajev kazah elnökökkel is találkozhat.

2018. augusztus 22. 22:21

Kirgizisztánba, a Nomád Világjátékok megnyitójára utazik szeptemberben Orbán Viktor – számol be a 444.hu az AkirPress kirgiz hírügynökségre hivatkozva.

Erről maga a kirgiz elnök külügyi szóvivője beszélt. A Nomád Világjátékokat szeptember 2. és 8. között rendezik meg az ország Iszik-köl régiójában, és számos, nomád hagyományokkal rendelkező nép képviselteti magát rajta.

Így a közép-ázsiai régió házi olimpiájaként is tekinthető eseményen a kirgizek mellett kazahok, azeriek, üzbégek, türkmének, tádzsikok is részt vesznek. Emellett Oroszország egyes régióiból, Mongóliából, Törökországból és Afganisztánból is érkeznek indulók.

A tornát 2014 óta hagyományosan Kirgizisztán rendezi meg kétévente, és olyan sportágakban is megmérettetnek a versenyzők, mint a solymászást és a nyilazást ötvöző salburun, az Er Enish nevű, lóháton történő birkózás, a toguz korgol nevű táblás társasjáték, valamint a kok-boru, egy kecsketetemért vívott lovas verekedősport.

Orbán a megnyitón igen illusztris társaságban tartózkodhat majd: a magyar kormányfőn kívül ugyanis jelen lesz Recep Tayyip Erdoğan török, Ilham Aliyev azeri, Nurszultan Nazarbajev kazah és Savkat Mirzijojev üzbég államfő is.

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lynx
2018. augusztus 23. 11:29
".....a kok-boru, egy kecsketetemért vívott lovas verekedősport..." Hajrá Mesterházy, hajrá MSZP!
fakocka
2018. augusztus 23. 09:07
"A magyar kormányfő a ceremónián többek között Recep Tayyip Erdoğan török, Ilham Aliyev azeri, valamint Nurszultan Nazarbajev kazah elnökökkel is találkozhat." Hiába no,nincs itt semmiféle elszigetelődés, hülye lipsik! DDDDDDDD
Rugo
2018. augusztus 23. 09:01
Helyes, onnan kell meríteni életerőt, elszántságot, kitartást és férfiasságot - ha jön a hódító horda.
Pelso j.
2018. augusztus 23. 08:52
Ez miért hír...? A társasághoz meg gratula "Európa erős emberének".......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!