Vereséget szenvedett a férfi vízilabda-válogatott

2018. július 18. 23:02

12-5-re kaptunk ki az olaszoktól.

2018. július 18. 23:02

A magyar férfi vízilabda-válogatott súlyos, 12-5-ös vereséget szenvedett az olasz csapattól a Barcelonában zajló Európa-bajnokság szerdai csoportrangadóján.

Märcz Tamás együttese számára rémálomként indult a találkozó, az olaszok a második negyed elején már 6-0-ra vezettek, innen pedig nem volt esély a fordításra.

Ez azt jelenti, hogy ha a magyar válogatott a csoport utolsó mérkőzésén a papírformának megfelelően legyőzi a német csapatot, akkor a második helyen a nehezebb ágra kerül, és amennyiben túljut a C jelű négyes harmadikján – várhatóan a hollandokon –, akkor már a negyeddöntőben összekerülhet a címvédő, olimpiai bajnok szerb együttessel.

„Kicsit mérges vagyok, hiszen megbeszéltünk sok mindent, mégis, mindjárt az elején mintha elfelejtettük volna ezeket. Nem azt csináltuk, amit megbeszéltünk, mentálisan teljesen rossz kezdés volt” – értékelt a szövetségi kapitány az M4 Sportnak. Märcz Tamás fordulópontként azt említette meg, amikor 7-4-ről nem sikerült 7-5-re zárkózni, noha több lehetőség is kínálkozott rá.

Hozzátette, sok ilyen pörgős ritmusú mérkőzés kell a csapatnak, amelynek meg kell becsülnie az adódó helyzeteket, hiszen egy erős ellenféllel szemben nehéz kialakítani azokat. 

„Ezen dolgozni kell, nemcsak ebben a pár hétben, amíg együtt vagyunk a válogatottal, hanem egész évben” – fogalmazott, és emlékeztetett rá, a vereséggel vélhetően nehezebb ágra kerül együttese. Hozzátette: „Nincs vége az Európa-bajnokságnak, van ebben a csapatban még jóval több.” 

(MTI)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
grün
2018. július 19. 11:09
hamarosan a szerbek ellen játszhatnak egy még pörgősebb meccset, ha csak ez hiányzik nekik...
zakar zoltán béla
2018. július 19. 09:22
Az 1. negyed után már nem volt esély.
Edvind Johnsson3.0
2018. július 19. 08:30
Ez egy nagyon nagy vereség. Ennyire nem lehetünk szarok.
OrangeOrder
2018. július 19. 07:20
Ideje minden uszoda helyére stadiont építeni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!