Újra szállít Izrael üzemanyagot a Gázai övezetbe

2018. július 24. 12:31

A zsidó állam további beszállításai a Hamasz lépéseitől függnek.

2018. július 24. 12:31

Izrael újra megindította a Gázai övezetbe irányuló üzemanyag-szállítást kedden az övezet teherforgalmi átkelőhelyénél, Kerem Salomnál – jelentette a helyi méda. Az üzemanyagok Gázába szállításának tilalmát egy hét után oldották fel, Avigdor Lieberman védelmi miniszter utasítására. Az elmúlt egy hétben csak a gyógyszerek és élelmiszer beszállítását engedélyezték az izraeli hatóságok – emlékeztet rá a Háárec című újság honlapja.

Az egyéb árucikkek Gázába szállítását két hete állította le Benjamin Netanjahu miniszterelnök, válaszul a Gázai övezetből a szomszédos izraeli területekre irányított, tüzeket okozó szerkezetekre, papírsárkányokra, léggömbökre.

Avigdor Liberman minisztériumának közleménye szerint azért oldották fel csak részlegesen az áruszállítási tilalmat, mert a Gázai övezetet uraló radikális iszlamista szervezet, a Hamasz sem állította le teljesen a gyújtogatást, hanem csak csökkentette annak mértékét.

„A Kerem Salomnál lévő határállomás korlátozás nélküli működése, a gyújtogató eszközök és a gázai határon zajló zavargások teljes leállításától függ” – közölte a védelmi minisztérium.

„A gázai lakosoknak meg kell érteniük, hogy amíg a mi oldalunkon gyújtogató léggömbök és tüzek vannak, addig nem térnek vissza az ő oldalukon a normális hétköznapok” – üzente Avigdor Lieberman két nappal ezelőtti, Kerem Salomnál megtartott helyzetértékelő megbeszélésén, ahol megígérte az átkelő megnyitását, ha két napig nem indítanak Izrael elleni akciókat a Gázai övezetből.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2018. július 24. 13:05
A rakétákhoz? Vicc: A palesztin lövész árokban sétál egy zsidó, megkérdezi a palesztint. -Miért nem lősz Juszuf? -Elfogyott a lőszerem. -Akarsz venni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!