Túl fehérnek találják, színesítenék New Hampshire-t

2018. július 30. 14:03

Az Egyesült Államok új-angliai tagállamát szinte kizárólag fehérek lakják: egy kezdeményezés most színesíteni akarja a társadalmát.

2018. július 30. 14:03

Az USA léptékeihez képest kicsiny, alig negyed magyarországnyi New Hampshire az Egyesült Államok egyik alapító tagállama, amely először szakadt el a Brit Birodalomtól és először alkotott saját független alkotmányt magának. Az egyik legrégebben gyarmatosított amerikai területen, Új-Angliában (útirajzunk New Englandről itt olvasható) fekvő állam mottója: „Live free or die” – vagyis „Élj szabadon, vagy halj meg!”

Az állam lakosságának ma is mintegy 94 százaléka fehér.

Ez nem tetszik egy új kezdeményezésnek, amihez cégvezetők, törvényhozók és civil aktivisták csatlakoztak: ők színesebbé szeretnék tenni a jenki államot.

A New York Times arról ír: New Hamsphire gazdasági fejlesztésekért felelős igazgatója, Will Arvelo szerint ez az első olyan mozgalom, aminek az a célja, hogy egy teljes államot „sokszínűsítsenek”.

Miközben az USA egészében egyre nagyobb a nem fehérek aránya, addig ez New Hampshire-ben úgy néz ki, hogy 3 százalék latino, 2 százalék afroamerikai és 3 százalék ázsiai. „New Hampshire jövőbeli gazdasága attól függ, hogy mennyire tudjuk befogadó államként megmutatni magunkat” – mondja Arvelo.

A New York Times szerint mivel New Hampshire szinte teljesen fehér, ezért az ide újonnan érkezők a saját közösségeik hiányában elszigetelve, magányosan érzik magukat. Az államban működő cégek a lap szerint hátránynak érzik a társadalmi homogenitást, mivel nem tudnak más etnikumú, identitású munkavállalókat ide csábítani. 

A lapban megszólalók azt fájlalják, hogy Új-Anglia északi részén nincsenek nagyvárosok, csak nagyon kicsi települések; valamint hogy az itteni ingatlanok nagy része nyaralóingatlan, ezért nincs nagy kínálat elérhető otthonokból. Emellett eléggé el is vannak öregedve az itteni államok, és ezért a mozgalom kezdeményezői a fiatalok és a színesek beáramlásától várják a helyi társadalom és gazdaság új fellendülését.

Összesen 193 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
a hun
2018. július 31. 11:38
https://dailystormer.name/new-hampshire-is-94-white-time-for-a-little-white-genocide-goyim/
Hurka
2018. július 31. 09:47
A fehér faj a kihalás felé tart, ezért védelemre szorul, de nehogy lassan rezervátumba zárják.
__Y__
2018. július 31. 06:03
Egyrészt az éghajlat olyan, hogy mindig is inkább az északabbi népek körében volt népszerű. Másrészt, ha jól tudom, New Hampshire az egyedüli tagállam az USA-ban, ahol nincs sem általános forgalmi adó, sem személyi jövedelemadó. Gondolom akkor segélyeket sem osztogatnak sűrűn, hanem rendesen dolgozni kell. Amerikában jellemzően a feketék körében sokkal nagyobb arányban van jelen a munkanélküliség, a segélyen élés, bár ha valaki ezt kimondaná, biztos sokan rasszistának bélyegeznék, holott ez nem rasszizmus, hanem tény. Kb. annyi értelme van ennek a "színesítésnek", mint ha azt mondanánk, hogy túl sok juhot tartanak Írországban, úgyhogy gnúkat, tapírokat, koalákat, szunda-szigeti lajhármakikat 'kell' betelepíteni a sokszínűség jegyében.
Orsi Shine
2018. július 30. 23:55
Még azon is nyerészkedtetek csak ,hogy kit rakjanak fel a vagonokba anno. Még akkor is csak a pénzt,hasznot néztétek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!