Leszámol a pozitív diszkriminációval a Trump-kormányzat

2018. július 04. 07:49

Még az Obama-adminisztráció kezdte az iskolák „sokszínűbbé” tételét, amerikai lapok szerint ennek vet most véget a republikánus kabinet.

2018. július 04. 07:49

A Trump-kormányzat visszavonta kedden az oktatási intézményekbe történő felvételre vonatkozó pozitív diszkriminációs irányelveket, amelyek a jelentkező faji hovatartozásának figyelembe vételére bátorítottak – jelentette több amerikai médium kedden. Az irányelveket Barack Obama előző amerikai elnök kormánya adta ki.

Barack Obama volt amerikai elnök 2008-as hatalomra kerülése után az oktatási minisztérium irányelveket adott ki, amelyek bátorították a pozitív diszkriminációt, azaz azt, hogy vegyék figyelembe a különböző oktatási intézményekbe jelentkezők faji hovatartozását. A Trump-kormányzat ezen irányelveket vonta vissza. 

Az Obama-kormányzat minisztériumai arra buzdították az oktatási intézmények vezetőit, hogy „diverzifikálják”, tegyék „sokszínűbbé” hallgatóik összetételét. 

Ezzel lényegében hatálytalanította George W. Bush kormányának irányelveit, amelyek „erőteljesen bátorították a fajilag semleges módszerek alkalmazását”. Amerikai lapjelentések szerint a Trump-kormányzat ehhez a politikához kíván visszatérni. 

Jeff Sessions igazságügyi miniszter tavaly novemberben felkérte a tárcánál az illetékes szakembereket, hogy vizsgálják felül az eddigi, megítélése szerint a törvények, az alkotmány és a legfelsőbb bíróság adta lehetőségeken túlmenő gyakorlatot.

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2018. július 04. 14:15
A pozitív diszkrimináció, mint az a nevében is benne van, szintén diszkrimináció. Ezt azért nem ártana nem elfelejtenie a harcos jogvédőknek.
zakar zoltán béla
2018. július 04. 13:38
Helyes!
farkasflori a vizicsoda
2018. július 04. 09:49
a mandiner minden amerikai szarral foglalkozik csak eppen a fontos, igaz a putyinista orban szamara kellemetlen hirrel nem.. https://index.hu/kulfold/2018/07/04/putyin_amerikai_elnokvalasztas_beavatkozas_szenatus/ Vlagyimir Putyin orosz elnök rendelte el az orosz beavatkozást a 2016-os amerikai választási folyamatba, hogy Donald Trumpot segítsék győzelemhez Hillary Clintonnal szemben - állapította meg az amerikai szenátus hírszerzési bizottsága legújabb, kedden publikált jelentésében.
bsamu
2018. július 04. 09:41
Bátor de örvendetes lépés Trump elnöktől , hogy ezt visszavonta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!