Izrael újabb lakásépítésekkel válaszol a telepesek elleni késeléses merényletre

2018. július 27. 11:10

Újabb telepeslakások építésével válaszol Izrael arra a csütörtöki merényletre, amelyben három telepes sérült meg Ciszjordániában, egyikük halálosan.

2018. július 27. 11:10

Izrael újabb telepeslakások építésével válaszol a csütörtök esti merényletre, amelyben egy tizenhét éves palesztin késelő megsebesített három izraeli telepest, egyiküket halálosan – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet pénteken.

„A telepek fejlesztése Júdeában és Szamáriában (Ciszjordániában) a legjobb válasz a terrorra, ezért reggel utasítást adtam rá, hogy már a közeli hetekben engedélyezzék négyszáz új telepeslakás tervezését Adam telepes faluban” – írta Avigdor Liberman védelmi miniszter péntek reggeli Twitter-üzenetében.     

Csütörtök este Mohamed Tarek Juszef palesztin tizenéves a kerítésen átmászva behatolt a ciszjordániai Adam telepre, ahol megkéselt három izraelit. Az egyik sebesült lelőtte a támadót. Péntekre virradóra belehalt sebesüléseibe az egyik áldozat, egy kétgyerekes, harmincegy éves édesapa.

A merénylet után az izraeli hadsereg átfésülte a Kobar nevű palesztin falut, a támadó lakóhelyét, és előállítottak kihallgatásra négy embert.  A Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamász üdvözölte a merényletet, de nem vállalt felelősséget érte. Legutóbb áprilisban történt terrorakció Ciszjordániában, akkor Maále Adumim telepesvárosnál egy benzinkútnál próbált megkéselni egy palesztin férfi egy izraelit.

(MTI)

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2018. július 27. 20:05
"Izrael újabb lakásépítésekkel válaszol a telepesek elleni késeléses merényletre" Azért sokkal több lakásépítés történt, mint merénylet az elmúlt évtizedekben. Tulajdonképpen az élettérelmélet gyakorlati megvalósítását láthatjuk.
a hun
2018. július 27. 16:08
Megoldási javaslat: "Egy svéd képviselőjelölt Amerikába deportálná az izraeli zsidókat..." Forrás: http://zsido.com/egy-sved-kepviselojelolt-amerikaba-deportalna-az-izraeli-zsidokat/
luisbathhelena
2018. július 27. 15:07
A büdös életben nem lesz ott béke, amíg az egyik brigád nem győz véglegesen. ill ki nem irtja végleg a másikat. Ergo: az 1000 éves békétlenség bombabiztos
Avocetta
2018. július 27. 14:51
Én tisztelem a telepeseket. Kemény játékosok, de hazaszeretők és a nemzetállamiság hívei. És az iszlám ottani frontvonalában vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!