Norvégia: betiltaná a müezzint a jobboldali kormánypárt

2018. április 27. 10:28

A norvég jobboldali kormánykoalíció radikálisabb tagja, a Haladó Párt politikusa betiltaná a mecsetekből hallatszó imára hívást. Jon Helgheim hozzátette: „Nem érdekelnek az emberi jogok ez ügyben”.

2018. április 27. 10:28

A norvég The Local beszámol arról: a Norvégiát kormányzó jobboldali koalíció radikálisabb pártja, a Haladó Párt keményebben lépne fel a muszlim jelenlét ellen a skandináv országban.

A párt hamarosan arról dönthet, hogy kezdeményezzék a mecsetekből felhangzó imára hívást betiltását.

A kezdeményezés a The Local szerint egy megelőző lépés lenne, mivel Svédországban már vannak mecsetek, ahonnan messze hangzóan hallatszik a müezzin szava; míg Norvégiában egyes hírek szerint most kezdenének bele egyes mecsetek az imára hívásba.

A Haladó Párt szerint a muszlim imára hívás kellemetlen lehet sokak számára Norvégiában. Az országban vallásszabadság van, de ebbe az is beletartozik, hogy ne kelljen a muszlim imára hívást hallgatni – közölték.

Jon Helgheim

Jon Helgheim, a Haladó Párt migrációügyi szóvivője kifejtette: „Engem nem érdekel, ebben az ügyben miről szólnak az emberi jogok. Az érdekel, hogy az emberek békében és csendben éljenek a szomszédságaikban, vagyis ne zavarják őket az imára hívások sem. Ha ez beleütközik az emberi jogok egyezményébe, egyszerűen nem érdekel, mert ez hülyeség” – fogalmazott.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2018. április 27. 15:16
Késő bánat, eb...?
OberEnnsinnen
2018. április 27. 14:19
Majd Szaúd-Arábia küld minden Norvég-Arábiai polgárnak füldugót, 2+1 tartalékot, már akit zavar. Mellé G. Sorostól egy kis kézikönyvet, Hogyan ne zavard az arabodat címmel.
Esvány
2018. április 27. 14:12
"a Haladó Párt politikusa betiltaná a mecsetekből hallatszó imára hívást. " Most már hiába vergődnek, mert a kontinesfoglalók sokan vannak és "jogaik" vannak. Beengedni nem kellett volna... Hiszen csak a hülyék nem tudták előre, hogy ez lesz belőle.
hátakkor
2018. április 27. 13:44
Lenne par màs megoldàs. Is. Prevenció.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!