Családja gyilkolhatott meg egy pakisztáni-olasz nőt

2018. április 25. 16:55

A feltételezések szerint olyan házasságba akarták kényszeríteni, melyet a lány nem akart.

2018. április 25. 16:55

Exhumálta a pakisztáni rendőrség annak az olasz-pakisztáni lánynak a holttestét, akit a feltételezések szerint saját családja gyilkolt meg – írja a BBC.

A 26 éves Sana Cheema Gujratban élő családját látogatta meg – a család hivatalosan azzal érvel, hogy a lány ismeretlen betegség következtében hunyt el, de egyes feltételezések szerint azért gyilkolhatták meg, mert a család akaratával ellentétes házasságot akart kötni.

A rendőrség a lány apja, testvére és nagybácsija ellen emelt vádat. A hatóságok egyelőre még arról beszélnek, megvizsgálják, valóban gyilkosság történt-e, és azt tényleg a rokonok követhették-e el.

Cheema bár Pakisztánban született, egész életében az észak-olaszországi Brescia városában élt. A rendőrség azt mondja, a lány apja azt akarta, egyik rokonához menjen hozzá Pakisztánban. 

A bresciai pakisztáni közösség, illetve a lány barátai szerint a konfliktus onnan indulhatott, hogy Cheema a család akarata ellenére inkább egy pakisztáni-olasz férfivel kötött volna házasságot.

Az emberi jogi csoportok egyébként már nem először beszélnek arról, hogy Pakisztánban egyre nő az úgynevezett „becsületgyilkosságok” száma – vagyis azon esetek száma, mikor a család azért gyilkol, mert nem akarja, hogy lánya engedély nélkül egy másik férfihez menjen hozzá. A pakisztáni emberi jogi tanács közlése szerint pedig csak 2015-ben mintegy 1100 nőt gyilkoltak meg rokonai hasonló okok miatt.

(Borítókép: a meggyilkolt nő utolsó, Instagramra feltöltött képe)

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2018. április 26. 09:31
Kar erte, jo bor volt.
Rugo
2018. április 25. 19:57
muszlim szokás egy liberálisnak az ilyet megértéssel kell fogadnia
lutra
2018. április 25. 18:21
Ez az ősi pakisztáni kultúra, aki nem fogadja el, az kirekesztő, és rasszista, ráadásul biztosan iszlamofób is.
Flagellator1974
2018. április 25. 18:06
Pakisztánban ez mindennapos. Ott a "férfiak" csak ehhez értenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!