Megválasztották az első fekete szenátort Olaszországban

2018. március 07. 10:38

Olaszország első fekete, egyébként migrációellenes nézeteket valló szenátora Toni Iwobi lett.

2018. március 07. 10:38

Megválasztották Olaszország első fekete szenátorát, aki történetesen nem pártolja a bevándorlást – közölte a The Local kedden. Toni Iwobi, az Északi Liga politikusa Facebook posztjában így fogalmazott: „25 évig harcoltam a Liga tagjaként, most pedig egy új kaland veszi kezdetét”. 

A 62 éves politikus Nigériában született, negyven évvel ezelőtt tanulni költözött Olaszországban. Később feleségül vett egy olasz hölgyet, majd céget alapított az országban. Politikai pályafutása során már a kilencvenes években az Északi Liga tagjaként munkálkodott, mostanában pedig a nemzeti bevándorlási bizottságot vezette. Ezen pozíciójában is a Liga migrációellenes nézeteit támogatta – írja az oldal.

Életútját figyelve meglepően hathat politikai kiállása a migráció ügyében – hívja fel rá a figyelmet a The Local. Iwobi ezzel kapcsolatban azt mondta: semmi kifogása nincs az olyan bevándorlókkal szemben, amilyen ő maga is volt, vagyis azokkkal, akik legális úton érkeznek Olaszországba és szeretnének integrálódni az ottani közösségekbe. Hozzátette: politikusként azok ellen szeretne fellépni, akik illegális módon jutnak az országba, és letelepedni is így terveznek.

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Párhuzamos különvélemény
2018. március 09. 06:33
Ennek már megint mi értelme, Mandi, hogy ugyanazt a cikket kétszer teszik ki? Mi értelme van annak, Mandi, hogy kétszer teszik ki ugyanazt a cikket? http://mandiner.hu/cikk/20180308_megvan_az_olaszok_elso_fekete_szenatora http://mandiner.hu/cikk/20180307_megvalasztottak_az_elso_fekete_szenatort_olaszorszagban
Volo
2018. március 07. 17:01
Na libsik fel van adva lecke! Egy néger, aki rasszista, mert nem akar több négert...
Türelem
2018. március 07. 12:22
No ez sokakat meglepett, mégsem fasiszta a Lega? Egyébként most a fasiszta jelzőt akasztja mindenkire a balliberális oldal, országos antifasiszta tüntetéseket rendeznek. Ugye ismerős jelenség, nálunk is mindenki náci, a zsidó is, aki nem ért egyet a balliberális vélemény diktatúrával, a bevándorlással, az ország iszlamizációjával. Azért az igazi az lett volna, a mandiner azt a képet hozza le, amin Salvini és Tobi felemelt kézzel ünneplik a Lega győzelmét, s mindkettőjük fehér pólóján vörössel a STOP INVÁZIÓ látható. Ami egyből felbosszantotta a stadionokban sok banánt kapott Balotellit. Igen, a Szenátor Úr ösztöndíjasként, szabályosan érkezett Itáliába, ott tanult, majd letelepedett, családot, céget alapított, s ami a legfontosabb minden szempontból integrálódott. Ma Itália, s egyben saját érdekei alapján közelít a bevándorláshoz. Carlo Azeglio Ciampi egykori köztársasági elnök már régen, egy argentinai látogatásáról üzent haza, hogy Itália megtelt. Valóban megtelt, fullasztóan, idegesítően, veszélyeztetve a nemzeti identitást, az olasz gazdasági felemelkedést, a napi megélhetést, a biztonságot. Az, hogy Tobi lett a Lega migrációért felelős vezetője, s keményen elutasítja a a parttalan bevándorlást, ma talán szokatlan, de ez a normális. Amitől minden Soros bérenc, betelepítés párti, a migráció lebonyolításában Soros pénzen tevőlegesen résztvevő szervezet idegrángást kap. Micsoda? Akit meg akarunk menteni a fasisztáktól, az nem akarja, hogy megmentsük? Ugye ismerős a holland helyzet is. Ott is van egy párt, amely szerint Hollandia megtelt, az ország gazdaságilag nem bírj el az inváziót. Orbán Viktor helyében a már legálisan befogadottak közül megbíznék egy felelősen gondolkodó személyt a migráció kommunikációjával. S valóban az lenne a jó, ha Tobi üzenne a NATO által harminc millióra becsült afrikaiaknak, hogy csomagoljanak ki, menjenek haza, keressék fel az olasz konzulátust, s kérjenek útlevelet, beutazási engedélyt. Amiben majd dönt az olasz állam, szükségletei, biztonsági érdekei szerint. Szóval ez egy váratlan fordulat, ami rontja Soros bizniszét. megkérdezném valamennyi ellenzéki párt vezetőjétől, mi a véleményük arról, hogy az egyik legnagyobb olasz párt néger migrációs felelőse elveti a mai szabályozatlan bevándorlást. Ez is hír, de ennél aggasztóbb, hogy a választásokból legerősebb pártként kikerült M5s vezetője, Di Maio kész lenne kormányt alakítani a legnagyobb vesztes baloldali PD-vel. Az az M5S, amely annyira támadta az eddigi jobb-és baloldali nomenklatúrát. A szavazókat máshol is becsapják az áruló pártvezetők.
1000bocs
2018. március 07. 12:12
Mi abban a meglepő, ha egy intelligens fekete nem akar olyan világban élni, amit a feketék teremtenek maguknak? Ha olyat akarna, visszamenne afrikába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!