A migráció miatt futhatnak zátonyra a német koalíciós tárgyalások

2018. január 29. 10:38

A migráció problémái jelentik a legnagyobb kihívást a német koalíciós tárgyalásokon.

2018. január 29. 10:38

A családegyesítés kérdése jelenti a legnagyobb gondot a koalíciós tárgyalások során Németországban – írja a EUobserver.

A CDU/CSU konzervatívjai ellenzik, hogy a migránsok családjai is Németországba érkezhessenek, míg a szociáldemokraták ragaszkodnak hozzá. Január 29-én reggel megszakadtak a tárgyalások, de a felek megállapodtak abban, hogy februárban folytatják az egyeztetést.

Mintegy 278 000 migráns kapott oltalmazott státuszt Németországban, ami nem jár együtt a családegyesítés jogával. A 2015-ös nagy menekülthullám nyomán kezdték el a németek az oltalmazott státusz megítélését preferálni. Ennek részben az volt az oka, hogy Angela Merkel így szerette volna kifogni a szelet az AfD vitorlájából.

 

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balsors
2018. január 29. 20:20
Mé nem a zátony szigeteken tárgyalnak?
kortárs
2018. január 29. 12:41
Ezek a lukácsista, marxista fejeknek egy bajuk van, már túl kevesen vannak ahhoz, hogy demokratikus úton visszakerüljenek a kasszakulcshoz, pedig ők úgy nőttek fel, hogy mindig ők döntötték el kinek mi jár, milyen kitüntetés vagy hány év recski tábor. Amíg Soros pénzeli őket addig hangoskodni fognak, hisz ebből élnek, gyerekeik máshoz nem értenek, mint jogvédősködni Soros valamelyik nyomásgyakorló szervezeténél. Ha jól szavazunk áprilisban és belátják itt nincs esélyük, akkor elmennek valamelyik másik országba jogvédősködni, ahol több esélyt lát a megbízójuk hatalomra jutni.
cutcopy
2018. január 29. 12:24
Mutti nagy választás előtt áll, vagy Schulz vagy a népe..
justiceforhungary
2018. január 29. 11:59
Sajnos ezek a karrierista mocskok tönkre teszik Európát. Nem hiába küzdöttek azért hogy megszűnjön a halálbüntetés... nem a rablógyilkosok védelmében született a döntésük, a saját bőrüket védték ezzel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!