Több mint száz dzsihadistával végzett az amerikai hadsereg

2017. november 21. 21:32

Szomália fővárosától nem messze a helyi erőkkel együttműködve likvidált az amerikai hadsereg több mint száz dzsihadistát. Ez volt az egyik legnagyobb rajtaütés, amit eddig dzsihadista terrorcsoporttal szemben végrehajtottak.

2017. november 21. 21:32

Az amerikai hadsereg kedden bejelentette, hogy a szomáliai kormányzati erőkkel közösen több mint száz dzsihadistát „likvidált” a szomáliai fővárostól, Mogadishutól mintegy 200 kilométernyire. 

Az amerikai hadsereg afrikai főparancsnokságának (AFRICOM) közlése szerint az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel szövetséges, al-Shabaab nevű szomáliai terrorcsoport több mint száz dzsihadistájával végeztek. 

A rajtaütést az iszlamisták egyik kiképzőtáborában hajtották végre, még hétfőn, helyi idő szerint a délelőtti órákban. Az amerikai hadsereg, egyeztetve a szomáliai szövetségi kormányzattal, bombázta a dzsihadisták kiképzőtáborát. 

Az Egyesült Államok az elmúlt hetekben megsokszorozta hadműveleteit Szomáliában. Elsősorban dróntámadásokkal támadja a helyi iszlamistákat, valamint a szomáliai földön is jelen lévő és aktív Iszlám Állam terroristáit. A Pentagon (amerikai védelmi minisztérium) szóvivője, Rob Manning ezredes a múlt héten az al-Shabaab 36 és az Iszlám Állam 4 terroristájának likvidálását jelentette be.

Donald Trump elnök március végén adott felhatalmazást az amerikai hadseregnek, hogy ebben a kelet-afrikai országban erőteljesebben lépjen fel a terroristák ellen, kivált, hogy a mogadishui kormányzat gyönge.

(MTI)

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2017. november 22. 09:51
Az ISIS harcosai legyőzve, most a dzsihadisták következnek. Valakik meg felkészülnek, mert ők következnek.
Ultima Ratio
2017. november 22. 09:26
GET SOME!
Peter8811
2017. november 22. 06:30
1944-ben a mi házunkat is likvidálták az amerikaiak a Szabolcs utcában. Most már tudom akkor a faterom is dzsihadista volt.
Pinter68
2017. november 21. 22:54
Talán így nagyobb tempóban fogynak, mint ahogy a nyomor és a kilátástalanság újratermeli őket. Bár, nem valószínű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!