Karanténba zárják az alkoholt Oroszországban

2017. november 26. 13:55

Oroszországban megnehezítik a szeszhez jutást.

2017. november 26. 13:55

Az orosz kormány olyan törvényjavaslatot tervez a parlament elé terjeszteni, amelynek értelmében a jövőben le kell választani a boltokon belül a szeszes italt árusító részlegeket. 

Az orosz egészségügyi minisztérium által kidolgozott tervezet azt javasolja, hogy a boltokban külön kijárattal rendelkező önálló helyiséget alakítsanak ki a szeszes italok árusítására. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor paravánnal vagy más eszközzel kell leválasztani a szekciót az üzlet többi részétől úgy, hogy a szeszes italokat árusító részlegre a bolton belülről ne legyen rálátás. 

A törvény megtiltaná, hogy az italbolt jelenlétére bármilyen információs kiírás utaljon.   

A kormány javaslatában az is szerepel, hogy a boltok üzemeltetői úgy is dönthetnek, egyáltalán nem árusítanak szeszes italt.

(MTI)

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciprióta
2017. november 30. 03:39
még a folyamatosan hazudozó orosz állami statisztika is elismeri,hogy a felnőtt lakosság közel fele idült, gyógyithatatlan alkoholista. Ennyi degradálódott nőt a világ egyetlen országában sem találsz.
n0ri68
2017. november 26. 22:14
Nem féltem az oroszok kreativitását, ha szeszről van szó. Már Gorbacsov is próbálkozott, sőt nálunk is volt hasonló. Egyébként Kanadában is hasonló a rendszer, ott is külön boltok árusítják a szeszetet. Bár kicsit lazább a szisztéma, mert a hipermarketekben valóban nem kapsz alkoholt, de anno, amikor Mississaugában dolgoztam, a bevándorlók által üzemeltetett kisboltokban lehetett kapni. Meg cigit is.
békalepcse
2017. november 26. 22:04
Nyolcvanas évekbeli oroszokra kitalált vicc; Miért vonták vissza a szeszrendeletet? Mert kezdtek kijózanodni és cárt akartak választani.
Akitlosz
2017. november 26. 20:11
"a boltok üzemeltetői úgy is dönthetnek, egyáltalán nem árusítanak szeszes italt." És ebben nekik mi az üzlet? Ha egy üzletben nem tudja a vásárló a betevő vodkáját megvenni, akkor a kenyerét sem ott fogja megvenni. Mert a napi bevásárlást ha nem muszáj, akkor nem akarja az ember egy helyett három üzletben megejteni, sokkal több mászkálással és jóval több idő alatt. Ezért sem jók a kis üzletek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!