Amerikai kártyajáték-gyártó tenne keresztbe Trump falának

2017. november 16. 09:26

A Cards Against Humanity vett egy telket az USA-mexikói határon, hogy megakadályozza a határfal építését.

2017. november 16. 09:26

Az amerikai politika mindig tud meglepetéseket okozni: miután ugyanis Donald Trump bejelentette, falat épít az Egyesült Államok Mexikóval közös határszakaszára az illegális bevándorlás megfékezése végett, a provokatív kártyajátékairól elhíresült Cards Against Humanity furcsa módon tenne pontot a határfal ügyének végére – írja a San Diego Union Tribune.

Ugyanis a kártyajátékos cég nemrég „a Cards Against Humanity megmenti Amerikát” néven karácsonyi kampányt indított, melyben arra kérték követőiket, fizessenek egyenként 15 dollárt, ebből pedig a cég hat „Amerikát megmentő” ajándékot küld majd nekik. A tizenöt dolláros csomagok mindössze kilenc óra alatt keltek el, és összesen 150 ezret adtak el belőlük – 2,25 millió dolláros bevételt generálva a cégnek. 

A történet vicces része ott kezdődik, hogy a Cards Against Humanity azt is bejelentette, már vásárolt is egy, a határon álló szabad telket, és felbérelt egy birtokvédelemre specializálódott ügyvédi irodát, hogy Trump falának megépítését minél inkább akadályozza. Honlapjukon azt írják, az elnök „húszmilliárd dolláros falat akar, amiről mindenki tudja, hogy semmit sem old meg”. Ezért telkükkel és ellenállásukkal „olyan drágává és időigényessé” akarják tenni a fal megépítését, amennyire csak lehetséges. A 15 dolláros csomagok megvásárlóinak a cég egyúttal elküldi a telek térképét is.

Ám a történetet érdemes egy csipetnyi szkepticizmussal kezelni: mind az AP hírügynökség, mind a CNN megkereste a céget, hogy megtudja, tényleg megvásárolták-e a határon levő telket, ám egyikük sem kapott választ.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luga
2017. november 17. 13:16
Akik a résen át jönnek, azoknak az összes költségét rá kell terhelni a réselőkre. Sok-sok 15 dollár kellene hozzá.
Akitlosz
2017. november 16. 18:04
Akkor a telekhatárra kell építeni a falat és a telek területét hallgatólagosan de facto Mexikónak ajándékozni. Ennyit megér.
apika2
2017. november 16. 13:22
Katonai műveleti területté kell nyilvánítani a helyet, és már rendben is van a dolog... Kártalanítás, kisajátítás, és ennyi.
bakafánt
2017. november 16. 11:17
Kurva egyszerű a megoldás:hozzákeríteni Mexikóhoz.Hasta la vista,baby!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!