Egyenlők és egyenlőbbek

2017. szeptember 14. 19:52

A nyugati politikai elit elvárja polgáraitól, hogy fordítsák el a fejüket, ha az integráció kudarcának jeleit látják.

2017. szeptember 14. 19:52
Őry Mariann
Őry Mariann

„A világmegváltó és látványos kudarcot vallott kvóta megszületése óta a szolidaritás fogalma jelentős mértékben szűkült, az európai politikában ugyanis a szolidaritás azt jelenti: a kelet-közép-európai tagállamok fogadjanak be menedékkérőket. Na meg azt, hogy ezt alázatos kussban tegyék, ugyanis Nyugat-Európa szórja Keletre a pénzt. Az egyes nyugati tagállamok hibás döntéseiből fakadó problémák megoldásában számítanak ránk, vagy mondjuk úgy, hogy hozzánk zsuppolnák át fölössé vált migránsaikat, mert van bőven. 

Borítékolható volt az Európai Bíróság döntése a mindenek felett álló kvóta mellett. Csak hogy miközben Brüsszelben századszorra is jogállamiságról papolnak, nem veszik tudomásul, hogy a bírósági ítélet semmilyen kötelezettséget nem teremtett Magyarország számára. Pont. A magyar kormány nem »nem teljesíti« a határozatot, nincs mit teljesítenie, a szlovák vezetéshez hasonlóan azt mondta, tudomásul veszi a döntést, de migrációs politikáján nem változtat.

Miközben a nyugati politikai elit elvárja polgáraitól, hogy fordítsák el a fejüket, ha az integráció kudarcának jeleit látják, vagy ha az újonnan érkezettek törnek vendéglátóik életére, a kelet-közép-európaiak elleni uszításnak zöld utat adnak. A románokat, magyarokat, lengyeleket vagy szlovákokat utálni ugyanis politikailag korrekt. Azokat tehát, akik dolgozni mennek Nyugatra, piacaikat pedig kinyitották a régi uniós országoknak, az uniós források pedig végeredményben – berlini politikusok által is bevallottan – a Nyugatot gazdagítják. A kiküldött munkavállaló a főellenség, ellene szónokol Macron és Juncker, jóindulatnak álcázva. Nyilvánvaló, hogy Macron azt akarja, a lengyelek menjenek haza, ne érje meg őket Franciaországban dolgoztatni, nem pedig azt, hogy a lengyelek, magyarok, románok vagy szlovákok ugyanannyit keressenek, mint a nyugat-európaiak. Hová vezetne ez?”

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bástyaelvtárs
2017. szeptember 15. 08:34
Mariann, mariann úgy érzem most értél le az aljára.... Ennél ócskább átlátszóbb uszító cikket ritkán olvasni, minden sorából minden olcsó csúsztatásából ordít, hogy politikai megrendelésre készült fizetett cikk. Mi az, hogy hozzánk zsuppolják a fölös migránsaikat? Ismered te a számokat? Másfél millió dekkol Németországban, százezrek Ausztriában Svédországban ANgliában stb - és hozzánk meg a szlovákokhoz csehekhez nevetséges pár ezret küldenének.... Ne hülyítsük már egymást! Meg aztán a gyalázod a nyugati integrációt miközben azért nekik éveken át tartó allami programjuk van a befogadottak számára. Azt tudtad kisszívem, h nálunk is van befogadott vagy oltalmazotti státuszban élő több ezer migráns? És azt tudod, hogy mit tesz meg a magyar kormány az integrációjukért?? Azt, hogy 30 nap után minden ellátás nélkül kibassza őket az utcára a befogadóházból. Csak a civil szervezetekhez tudnak fordulni..... vagy bűnöznek, h a megélhetésüket biztosítsák. Mert a migránsozással , uszítókampánnyal elértétek, hogy az emberek munkát ne nagyon akarjanak nekik adni.
zakar zoltán béla
2017. szeptember 14. 22:16
MMMMMMMMMÁÁSSSS: "Hír tv"-"Csörte": 21.30 után pár perccel: Horn Gábor kérdést INTÉZ Bencsik Gáborhoz. Ez utóbbi megpróbál válaszolni, de közösen Hont Andrással kb 2 mp után belé fojtják a szót! Egyszerűen nem hagyják válaszolni! Íme a csupasz tolerancia SZDSZ-változata 1989 óta! Igazi látlelet volt! Aki nem hiszi, ismétlésben meggyőződhet róla! Nos ez felsőbbrendű nagyképű lepofázás az, ami miatt undorodom tőlük azóta!!!
Magyari Béla
2017. szeptember 14. 20:38
soros györgyről se feledkezzünk meg, ne ő nevessen a végén, ne legyen soros terv! talán konzultálni kellene! megvédjük a magyar embereket és a sajtkészítőket! keményen teljesítő kismereket is ha magyarok! soros civiljeit felszámolni! KONZULTÁCIÓ (név, cím, telefonszám made in kubatov)
noMores
2017. szeptember 14. 20:35
A NER pedig elvárja, hogy a seggnyaló szolgák elfordítsák fejüket, ha a gazdáik tolvajlását látják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!