BBC: Megkönnyebbültek a románok – egy csapásra elszállt minden bánatuk
Egyik napról a másikra jobb helyzetbe fog kerülni a keleti szomszédunk.
A dél-francia étterem vezetője arra hivatkozik, hogy elege van a csillagok megtartása miatti nyomásból.
Arra kérte a Michelin-gasztrokalauz kritikusait egy francia séf, hogy vegyék ki éttermét a kiadványból – írja a Le Monde. Sébastien Bras, a dél-franciaországi Laguiole-ban üzemelő, három Michelin-csillaggal rendelkező Le Suquet séfe azzal indokolta kérését, hogy szeretne megszabadulni attól a nyomástól, mely a csillagok megtartása miatt nehezedett rá.
A Bras apja által alapított Le Suquet 1999-ben érdemelte ki harmadik Michelin-csillagát.„Pályafutásom új fejezetét szeretném megnyitni, immár anélkül, hogy a kalauz elismerésére törekednék, ám ugyanazzal a szenvedéllyel a konyhaművészet iránt” – fogalmazott a séf. Bras szerint szép kihívás volt a csillagok megszerzése és megtartása, mely nagy megelégedéssel töltötte el, mostantól azonban a család szabad szellemben és derűsen kívánja folytatni a munkáját.
A kalauzt kiadó csoport részéről kijelentették: először fordul elő, hogy egy étterem szeretne kikerülni a kiadványból. A kérést megvizsgálják, azonban automatikusan nem veszik ki az éttermet a kalauzból, annak függetlensége ugyanis abban is rejlik, hogy szabadon oszthatják ki a csillagokat. A cikk felidézi: korábban is kérték már séfek, hogy vegyék ki az éttermüket a kiadványból, ennek az oka azonban az étterem koncepciójának megváltozása volt.