Leveszik a négeres cégtáblát Párizsban

2017. szeptember 28. 11:39

„A Boldog Négerhez” – állt a volt csokoládégyár cégtábláján, melynek eltávolítását a kommunisták kezdeményezték.

2017. szeptember 28. 11:39

A párizsi önkormányzat hétfőn úgy döntött, hogy eltávolítják „A Boldog Négerhez” feliratú cégtáblát egy volt csokoládégyár épületéről – írja a France 24.

Az azonos névre hallgató üzem a francia főváros ötödik kerületében, a Sorbonne-tól és a Luxemburg-kerttől nem messze működött. A táblát a Szajna másik oldalára, a Párizs történelmével foglalkozó Carnavalet Múzeumba szállítják át. Szintén eltávolítanak az épületről egy festményt, melyen egy jótársaságbeli hölgy egy fekete szolgáló vagy rabszolga társaságában látható.

A képviselőket élesen megosztotta a kérdés, az önkormányzat azonban végül elfogadta a kommunisták indítványát, akik arra hivatkozva követelték a tábla és a festmény eltávolítását, hogy azok a rabszolgaság bűneit idézik fel. A kommunisták ezenkívül azt javasolják, hogy hozzanak létre egy, a rabszolgasággal foglalkozó múzeumot.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
patkányarcúáginéni
2017. október 02. 22:03
Nem szeretik a négerek, hogy négerek, de sajnos ezen nem segíthetünk. Ha csak így nem: eltüntetjük ami nevén nevezi őket.
Phötön
2017. szeptember 28. 22:15
https://www.youtube.com/watch?v=jEH6eDpjgRw
Akitlosz
2017. szeptember 28. 21:37
Ha nem jók ezek a néger szolgák, akkor mi a fenének importálják őket Franciaországba még ma is ezrével?
zakar zoltán béla
2017. szeptember 28. 20:40
Helyére Brigitte ! Non Bardot ! Madame Micronet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!