Izrael csapást mért egy Damaszkusz melletti fegyverraktárra

2017. szeptember 22. 13:16

Csapást mért Izrael egy fegyverraktárra a damaszkuszi nemzetközi repülőtér közelében. Emberéletben nem esett bántódás, csak anyagi károk keletkeztek.

2017. szeptember 22. 13:16

Izrael ismét légicsapást mért péntek hajnalban a damaszkuszi nemzetközi repülőtér közelében egy fegyverraktárra, a támadás nagy erejű robbanással járt, amelyet hallani lehetett a szíriai fővárosban – jelentette a Háárec című izraeli újság honlapja pénteken. Az izraeli hadsereg a szíriai kormányhoz közeli al Majadín tévécsatorna szerint két rakétát lőtt a damaszkuszi repülőtér szomszédságában egy fegyverraktárra, ami a közösségi honlapok tanúsága szerint messzire elhangzó robbanásokat okozott.

A szíriai vezetés, a síita libanoni Hezbollah milícia, valamint az izraeli hadsereg mindeddig nem szólalt meg a szíriai tévécsatorna bejelentésével kapcsolatban. Egy szíriai honlap szerint a légicsapás nyomán emberéletben nem esett bántódás, csak anyagi károk keletkeztek.

Az izraeli hadsereg az utóbbi években számos alkalommal hajtott végre légicsapást Szíriában a Hezbollahnak szánt iráni fegyverszállítmányokra. Az izraeli hadsereg ezt sosem erősítette meg, de nem is cáfolta. Legutóbb szeptember 7-én adott hírt az izraeli média arról, hogy az izraeli légierő légicsapást mért egy szíriai katonai létesítményre az ország nyugati részén, és a támadásban ketten életüket vesztették, valamint jelentős anyagi károk keletkeztek. Korábban áprilisban is nagy erejű robbanás történt a damaszkuszi nemzetközi repülőtér környékén, majd tűz ütött ki ugyanott. Feltehetően akkor is Izrael mért légicsapást a Hezbollah libanoni síita radikális szervezet fegyverraktárára.

Előzőleg  februárban Damaszkusz határánál a Hezbollah katonai konvoját, három héttel korábban, januárban pedig a Damaszkusztól nyugatra lévő Mazzeh légitámaszpontot érhette izraeli légicsapás.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zazriveczazseni
2017. szeptember 23. 11:35
Jogos önvédelem.
Himalája
2017. szeptember 22. 19:55
"Nem véletlenek a sorozatos légicsapások, a Hezbollah előbb -utóbb használni fogja ezeket." Miért használná? Mi oka lenne rá?
zazriveczazseni
2017. szeptember 22. 19:13
A Hezbollahnak kb. 150 000 (százötven-ezer) Irántól kapott rakétája van, elvileg egy sem lehetne, a néhány évvel ezelőtt kötött tűzszüneti megállapodás betartása esetén. Nem véletlenek a sorozatos légicsapások, a Hezbollah előbb -utóbb használni fogja ezeket.
Felcsúti kishazug
2017. szeptember 22. 17:17
Ezzel a hírrel mi a Fidesz-trollok baja??? :DDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!