Tüntetőket rugtostak Erdoğan testőrei Washingtonban

2017. augusztus 30. 19:20

A török elnök tizenöt testőre ellen emeltek vádat, mert Erdoğan még májusi, washingtoni látogatása során földön fekvő tüntetőket vertek össze.

2017. augusztus 30. 19:20

Újabb három ember – így összesen már 19 – ellen emelt vádat az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma, miután azok Recep Tayyip Erdoğan török elnök május 17-i washingtoni látogatásakor békés tüntetőket vertek össze – írja az Independent

A verekedés akkor kezdődött, mikor kurdok, jazidik és örmények kezdtek tüntetni a török elnök emberi jogokat sértő- és szíriai politikája miatt. 

A gyanúsítottak közül tizenöten Erdoğan testőrei voltak. Az erőszak következtében kilencen kerültek kórházba. Ahogyan pedig a videón is látható – nemcsak az amerikai rendőrök próbálták feloszlatni az addig békés tüntetést, de a török testőrök is rugdosni kezdték a földön fekvő tüntetőket. A rendőrök próbálták megakadályozni a testőröket – nem sok sikerrel.

A tizenkilenc gyanúsítottat erőszakos bűncselekmény miatt ítélték el – többek büntetését súlyosbítva lőfegyverrel való támadás miatt.

A még júniusban megfogalmazott vádiratra Erdoğan korábban úgy reagált: az Egyesült Államok „terroristákat” engedett tüntetni „50 méterre” tőle. Erőszakos testőreit pedig azzal védte meg, hogy „miért is vinnék magammal testőröket, ha nem azért hogy megvédjenek?” 

Mind demokrata, mind republikánus politikusok elítélték a washingtoni akciót.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Strassnoff Ignác
2017. augusztus 30. 23:04
Ma is sokan keverik a szezont a fazonnal. A testőr, az testőr. Nem rendfenntartó, nem tömegoszlató, még csak nem is egyszerű rendőr. Tehát azért senkit nem verhet pofán, mert tüntet a védett személy ellen. Ez egyébként a videón leginkább undorító lincselésnek látszik. Sokszoros túlerővel ütnek-rúgnak fegyvertelen embereket, még akkor is, mikor azok a földön fekszenek. Szar ember az ilyen, meg azok is, akik itt ennek tapsolnak. Gondolom élőben milyen bátrak lehetnek, ha ez tetszik nekik... Amúgy az a köcsög Erdogan nem látszik a videón, viszont olyan helyen is állati módon viselkednek a pribékjei, ami a videó szerint minimum 30-50 méterre lehetett tőle. Erre nincs mentség. Állatok. Arra azért kíváncsi lennék, hogy ezekből a gengszterekből valójában hány is fog az USA-ban, vagy akárhol bíróság elé állni... Gondolom valamivel kevesebb, mint egy.
Strassnoff Ignác
2017. augusztus 30. 22:54
Bravó fiúk!!!!! A mai nappal hivatalosan is megérkeztetek az Origó szintjére! Szakmailag eddig se nagyon voltatok felette. Seggnyalásban úgy egy éve felzárkóztatok, mióta Orbánék megvettek benneteket kilóra! És mára ledőlt az utolsó bástya is! Ilyen eddig csak az Origónál fordulhatott elő a nagyobb portálok közül! A 2 és fél órája közzétett cikk főcímében ordító helyesírási hiba! "Tüntetőket rugtostak" Olyan hiba, amit elméletileg még a helyesírás ellenőrző is jelez.... Bravó faszfejek! Bár a helyesírás menne olyan jól, mint a seggnyalás!
brekker
2017. augusztus 30. 21:48
Leszarom, hogy Erdogan testőrei mit csinálnak Washingtonban.
kaltran
2017. augusztus 30. 19:53
Mégis mi a nyavaját csináltak volna? Kis zászlócskákkal kellett volna üdvözölni őket: willcommen, tépjétek le nyugodtan a főnök orrát?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!