Republikánus politikus egy ügyvédnőnek: „Könnyen eltűnhet” az én körzetemben

2017. augusztus 30. 21:05

„Garantálhatom, nem fáklyákkal fog találkozni, hanem valami sokkal végzetesebbel”, ha lemegy a konföderációs szobrok ellen beszélni – írta egy ügyvédnőnek egy georgiai republikánus politikus.

2017. augusztus 30. 21:05

Kissé furcsa stílusban figyelmeztetett egy ügyvédnőt egy georgiai republikánus képviselő – azt mondta, a nő „könnyen eltűnhet” a körzetében, ha odamegy a konföderációs szobrok ellen beszélni – adja közre az Independent.

Jason Spencer, délkelet-Georgia egyik republikánus képviselője Facebookon figyelmeztette LaDawn Jones ügyvédnőt:

„Garantálhatom, nem fáklyákkal fog találkozni, hanem valami sokkal végzetesebbel”, mondta, majd hozzátette, a Joneshoz hasonló emberek „könnyen eltűnhetnek az Okefenokee-ben”.

(Okefenokee egy nagy kiterjedésű dél-georgiai mocsár)

A vita akkor kezdődött, mikor Spencer egy fotót posztolt magáról, amint egy konföderációs emlékművet látogat meg. A kép aláírásaként hozzátette: „Ez Georgia történelme. Tanulj meg vele együtt élni”.

Ezalatt a Facebook-poszt alatt érkezett meg az ügyvédnő válasza is, aki később azt prognosztizálta, előbb-utóbb az emberek „le fogják dönteni azt a szart” - utalt az emlékműre. Spencer ezután figyelmeztette Jonest, hogy dél-Georgiában az emberek ezt nem fogják tolerálni.

Később a republikánus politikus kifejtette: tényleg nem fenyegetésnek, csupán figyelmeztetésnek szánta kijelentéseit, mondván, hogy a georgiai emberek egészen másképp látják a konföderációs szobrok ügyét. Jones hozzátette, az ügyvédnőt csak meg akarta védeni attól, hogyha az „lejönne és elkezdene az emlékmű ellen beszélni”. 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ultima Ratio
2017. augusztus 31. 09:47
Mondjuk igaza van. Egy dolog egy fekete városban erősködni a szobrokkal és megint már a mélydélen szórakozni velük. Mármint egészségügyi szempontból.
fogd a pénzt és kuss
2017. augusztus 31. 09:40
ügyvéd a faszom, szar provokátor
Akitlosz
2017. augusztus 31. 00:30
Jól beszél.
Zsolt75
2017. augusztus 30. 23:30
"le fogják dönteni azt a szart" "A múltat végképp eltörölni..."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!