Megint politizáltak a művészek a VMA-n

2017. augusztus 28. 10:34

Az MTV zenei díjátadóján idén is politizáltak és kiálltak elveik mellett a művészek.

2017. augusztus 28. 10:34

Politikai és közéleti témában is nyilatkoztak a vasárnap megrendezett MTV Video Music Awards (VMAs) résztvevői vasárnap este. Az Los Angelesben tartott eseményen számos művész és közéleti személyiség reagált a közelmúlt közéleti és politikai történéseire, valamint díjat is adtak át a témákhoz kötődően.

Több művész is bírálta Donald Trump munkásságait, köztük Katy Perry és Michael Jackson lánya, Paris is. Emellett az előadók felszólaltak az öngyilkosságot fontolgatók védelmében, Kendrick Lamar pedig a rendőri brutalitás ellen beszélt. A rendezvényen a charlottesville-i eseményekről is szót ejtettek, valamint díjjal méltatták Heather Heyer, a charlottesville-i áldozat édesanyját. Lánya halála után 15 nappal a hölgy a Fight Against the System Awardot („Rendszer ellen küzdők díját”) kapta, megosztva a másik hat jelölttel. 

A rendezvény nem először áll ki az emberjogi és egyenlőségi törekvések mellett, erre példa az is, hogy idén először a versenyzőket nem sorolták női, illetve férfi kategóriákba, hogy gendersemleges versenyt biztosíthassanak. Az eredményekről és a rendezvény további eseményeiről itt olvashatnak bővebben. 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. augusztus 30. 07:32
Celebek ezek nem művészek.
héttörpe
2017. augusztus 29. 10:17
gendersemleges. oké.
zakar zoltán béla
2017. augusztus 28. 15:03
sssssssssZZZZZZartaLOM
Karvaly
2017. augusztus 28. 12:14
Érdekelt volna, hogy Obama alatt milyen "Best Fight Against the System" díjakat osztogattak - erre micsoda véletlen, idén kerül a VMA díjai közé, bevallottan Trump ellen - "Because of Trumps policies so radical they're endorsed by the majority, so the opposite of radical, MTV is honoring music artists speaking truth to power. Or millionaires looking to cash in on the current young kid anti-Trump memes. The videos nominated all "inspire viewers to stand up and fight injustice". Largely with hashtags and HuffPo OMG shares. Maybe yelling at their parents about the religion of peace and their curfews." Még szerencse, hogy az MTV nem propaganda-csatorna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!