Palesztin merénylők házait rombolta le az izraeli hadsereg

2017. augusztus 10. 13:50

Az izraeli biztonságiak szerint a merénylők házainak lerombolásának elrettentő hatása van a jövendő támadókra.

2017. augusztus 10. 13:50

Az izraeli hadsereg csütörtökön lerombolta több merénylő házát – jelentette a helyi média. Csütörtök reggel azoknak a merénylőknek a házait rombolták le, akik júniusban Jeruzsálemben halálra késeltek egy 23 éves határőr-katonanőt, továbbá  azét a magányos terroristáét, aki áprilisban az Ofra nevű ciszjordániai telepnél halálra gázolt szándékosan egy húsz éves izraeli katonát.  

A ciszjordániai Dir Abu Misálban a három Jeruzsálemben késelő merénylő közül kettőnek ledózerolták a házát, harmadik társuk otthonában pedig lakhatatlanná tették a merénylő lakrészét.

A Rámalláhtól északra lévő Szilvád nevű palesztin faluban szintén lerombolták azt az épületet, amelyben az Ofrában támadó merénylő élt korábban. A 2015 észén kezdődött merénylethullámban számos késeléses, gázolásos és fegyveres merényletet próbáltak elkövetni palesztinok, és az izraeli biztonságiak szerint a merénylők házainak lerombolásának elrettentő hatása van a jövendő támadókra. 

Izrael szerint a palesztin politika miatt robbant ki az újabb erőszakhullám, a palesztinok viszont úgy vélik, hogy a több évtizedes izraeli megszállás okozta frusztráltság vezet újabb és újabb merényletekhez.

(MTI)

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zazriveczazseni
2017. augusztus 10. 17:37
https://www.vg.hu/kozelet/palesztinkent-jo-uzlet-izraeli-bortonbe-kerulni-2-568027/
Szívemből magyar
2017. augusztus 10. 17:03
Mi csinálnánk ilyet a cigányokkal, valószínűleg áthelyeznének minket Fekete-Afrikába.
Ellensúly
2017. augusztus 10. 16:32
De szép dolog a kollektív bűnösség!
békalepcse
2017. augusztus 10. 16:22
Na ja! Egy kis történetet szeretnék elmesélni a nagyérdeműnek tanulság képen. Fiammal látogatásra mentünk nagybátyámhoz, még kicsi volt de már önálló lélek. A beszélgetések nem kötötték le, felfedezte a légycsapót, elkérte. Kiment a disznó ólhoz és minden harciasságát bele adva csapkodta a legyeket, majd bejött és bejelentette, győztem!!!! Csak egy egyszerű kérdésem volt; Fiam, ezek után nincs több légy a világon?... Arca elkomorult, felkapta a légycsapót és csak annyit mondott, Megyek vissza!...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!