Migráció: belső viták az olasz baloldali kormányban

2017. augusztus 08. 18:37

Lemondással fenyegetőzött a keményvonalasabb migrációs politikát támogató olasz belügyminiszter a római baloldali kormányban. Végül maradt a pozíciójában. Az olasz balközépben a Marco Minniti képviselte pragmatikus szárny és a humanitárius okokból bármilyen zárásra nemet mondó keresztény politikuscsoport került szembe egymással.

2017. augusztus 08. 18:37

Lemondással fenyegetett Marco Minniti olasz belügyminiszter, miután a római kormány balközép politikusai nem támogatták őt a nem kormányzati szervezetek (NGO) munkáját szabályozó intézkedések bevezetésében az olaszországi kikötők lezárásával az NGO-mentőhajók előtt – jelentette az olasz sajtó kedden.

A Corriere della Sera napilap úgy tudja, Marco Minniti nem jelent meg a hétfői kormányülésen és lemondással fenyegetett, miután a balközép kormány más miniszterei fenntartásaikat fejezték ki a belügyminiszternek az NGO-kal szembeni fellépése miatt. Marco Minniti ultimátumot intézett: vagy a kormány egésze támogatja migrációs intézkedéseit, vagy lemond tisztségéről. Hétfő este Sergio Mattarella államfő és Paolo Gentiloni kormányfő is elismerését fejezte a belügyminiszter migrációs politikája iránt, ami Marco Minniti maradását eredményezte.

Szemben az NGO-kkal

A belügyminiszter a keményvonalas politika híve a földközi-tengeri embermentésben résztvevő NGO-kal szemben: azok a szervezetek, amelyek nem csatlakoznak a római kormány magatartási kódexéhez, vagyis nem működnek együtt az olasz hatóságokkal, nem szállíthatják olaszországi kikötőkbe a migránscsoportokat. A Jugend Rettet német NGO mentőhajóját az olasz hatóságok lefoglalták, az Orvosok határok nélkül (Msf) és a spanyol Proactiva Open Arms mentőhajóját nem engedték olasz vizekre belépni.

Az olasz parti őrséget irányító Graziano Delrio infrastrukturális miniszter azonban elrendelte, hogy az Msf hajójáról a parti őrség hajói átvegyék a migránsokat, és olasz partokra szállítsák őket. Delrio úgy nyilatkozott, az embercsempészek, nem pedig az NGO-k ellen kell háborút indítani. Mario Giro külügyminiszter-helyettes elfogadhatatlan nevezte, hogy a migránsokat ne fogadják be és a tengerről visszafordítsák Líbiába. Andrea Orlando igazságügyminiszter is úgy látta, az NGO-kat nem lehet megkülönböztetés nélkül pellengérre állítani, valamint a belügyminiszter nem várhatja el, hogy az NGO-k az olasz kormány operatív eszközei legyenek. Arra utalt, hogy a belügyminisztérium rendelkezései szerint minden NGO-mentőhajón egy-egy olasz katonának vagy rendőrnek kell szolgálnia. Az NGO-k többsége erre nemet mondott.

Pragmatikusok és humanitáriusok

A magatartási kódexet eddig kilenc NGO-ból négyen írták alá (Save the Children, Moas, Sea-Eye és utolsóként a Proactiva Open Arms), de az Sos Mediterranée is jelezte, hogy készen áll csatlakozni.

Elemzők szerint a parlamenti választások előtt álló olasz balközépben a Marco Minniti képviselte pragmatikus szárny és a humanitárius okokból bármilyen zárásra nemet mondó keresztény politikuscsoport került szembe egymással. Az olasz jobbközép ellenzék ellentmondásként kritizálta, hogy a parti őrség átvette az Msf mentőhajójáról az embereket, és arra szólította fel a parti őrség tagjait, tagadják meg a migránsok átvételét az NGO-mentőhajókról.

(MTI)

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2017. augusztus 09. 07:30
Európai emberek nem élnének szabadban mint a vadállatok mint menekült ,ezek a hazájukban is fedél nélkül elvannak ,így érzik magukat jól az álladó melegben nem igénylik az emberhez méltó életet ..Viselkedésükön látszik . Számtalan úti filmben láttuk.Miért az eunak kéne őket beszoktatni házakban ,vadállat az marad vadállat félni kell tőlük. Ezeknek nincs jövő képük élősködő élethez vannak szokva. https://magyarkozosseg.net/szandekosan-vezette-felre-az-embereket-a-migration-aid/
áfonya
2017. augusztus 09. 03:10
Az erősebb faj mindig győzelmet arat a gyengébb felett.Nincs ezzel semmi gond.Afrika megtámadott minket,mert ott nincs más csak éhínség,háború és betegség.Át fogják venni a hatalmat és miután feléltek minden nyersanyagot,leromboltak mindent, ugyanazt csinálják majd itt amit hazájukban: gyilkolnak,erőszakolnak,szaporodnak.A fekete emberek nem mások mint emberi külsőbe bújt állatok,fejlődésképtelen degenerált majmok,akiknek az USA pénzt dug a zsebébe.Az európai ember pedig azért nem szaporodik,mert az USA létrehozta az EU-t,a halálhozó gazdasági szövetséget amely arra kényszeríti a mai európai polgárt h.családvállalás helyett a saját életbenmaradásáért küzdjön.Az egész egy nagy fekete lyuk,amely idővel mindegyikünket elnyel... Ki van ez találva.A Rotschildek és Rockefellerek már 300évre előre megrajzolták a jövőnket itt.Küzdeni lehet ez ellen,de a győzelem már rég az övék.A világháborúkat is ők generálták,a közelkeleti államok megbuktatásáról vagy az ukrán konfliktusról nem is beszélve...
áfonya
2017. augusztus 09. 02:59
Ki a tippadó tán csak nem soros juncker merkel meg a bolsevik bandája?? Ragályszerűen terjed a savas támadás Londonban . Dr. Martin Niall, a Mid-Essex kórház égéses sérülésekkel foglalkozó sebésze elmondta az amerikai félközszolgálati rádiónak, az NPR-nak, hogy a savas támadások Nagy-Britanniában járványszerűen terjednek. 2016-ban az előző évihez képeset 74 százalékos volt a támadások számának emelkedése. Idén az első néhány hónapban több száz ilyen támadást regisztráltak.
áfonya
2017. augusztus 09. 02:54
Mondjuk ki bátran, hogy mit akarnak ! Coudenhove-Kalergi terv: Lopakodó népirtás Európa népei ellen. A tömeges bevándorlás egy olyan jelenség, melynek kiváltó okait a mai napig ügyesen kendőzi el a multikulturalista propaganda, mely azt – tévesen – elkerülhetetlen történelmi folyamatnak állítja be. Ezen cikk célja az, hogy rámutasson a harmadik világbeli bevándorlás mesterségesen előidézett voltára, melyet sokan a modern világ, a társadalmi “fejlődés” elkerülhetetlen velejárójaként akarnak láttatni, ez a folyamat valójában több évtizedes, tudatos tervezés eredménye, hogy kontinensünk arculata végleg megsemmisüljön. http://www.magyartudat.com/coudenhove-kalergi-terv-lopakodo-nepirtas-europa-nepei-ellen/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!