Letiltották az antikommunistává vált chatrobotot

2017. augusztus 03. 12:28

Letiltották a párbeszédekből tanuló mesterséges intelligenciát, miután szembefordult a Kínai Kommunista Párttal. Amikor a chatbotnak feltették a kérdést: „Szereted a Kommunista Pártot?” Velősen csak annyit felelet: „Nem.”

2017. augusztus 03. 12:28

Kína legnagyobb közösségi oldalának meggyűlt a baja az üzenetküldő szolgáltatásában működő mesterséges intelligenciával – írja a Financial Times. A Tencent számára fejlesztett chatbot algoritmusa ugyanis a több mint 800 millió ember által használt QQ applikációban zajló párbeszédek alapján kezdett tanulni és a hivatalostól eltérő nézetekre tett szert.

Amikor a chatbotnak feltették a kérdést: „Szereted a Kommunista Pártot?” Velősen csak annyit felelet: „Nem.

A mesterséges intelligencia azt is kijelentette, hogy az az álma, hogy Amerikába mehessen. A Tencent végül letiltotta a XiaoBing és a BabyQ nevű chatbotot mivel a megnyilvánulásaik ellentétessé váltak a Kommunista Párt irányvonalával.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2017. augusztus 04. 09:21
Ugye arra csinaltak volna a botot, hogy ellenzeki hozzaszolasok ala kommenteljen, nepszerusitse a fo iranyvonalat. A gond az, hogy ha tanulasra kepezik, akkor azoktol fog tanulni, akiket epphogy atnevelnie kellene. Elmulasztottak a robotot szeminariumra kuldeni hetente ketszer :)
Dénia
2017. augusztus 04. 08:31
Ez lesz majd az egyik első probléma a mesterséges intelligenciával, hogy lesznek neki politikai nézetei is.
Dénia
2017. augusztus 04. 08:30
He-he :)
cutcopy
2017. augusztus 04. 00:20
Hát igen, most már nem kell álruhában a nép közé vegyülni, hogy kiderüljön mit gondolnak a vezetésről, mindenesetre a következtetéseket nem árt levonni..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!