Letakarják a konföderációs emlékműveket Charlottesville-ben

2017. augusztus 24. 10:02

Lee tábornok szobrát nem szállíthatják el, mert az szembemenne az állami szabályozással – ezért inkább letakarták fekete lepellel.

2017. augusztus 24. 10:02

Furcsa megoldást választott Charlottesville városa a konföderációs emlékművek problémájára: a virginiai városban szerdán két szobrot egész egyszerűen fekete lepellel takartak le – írja a The Blaze.

A helyi parkokért felelős közterület-felügyelet így letakarta a konföderáció oldalán harcoló tábornokok, Robert E. Lee, és Thomas Jonathan „Stonewall” Jackson szobrát is. A városi közgyűlés hétfőn egyhangúlag döntött az emlékművek elfedése mellett.

Februárban a közgyűlés már döntött a konföderációs szobrok eltávolításáról, ám a döntést bíróságon támadták meg – eszerint az emlékművek elszállítása szembemenne Virginia állam törvényeivel, miszerint háborús emlékműveket nem lehet eltávolítani.

Mindez két héttel azután történt, hogy szélsőségesek egy csoportja fáklyásmenetet szervezett Lee tábornok szobra elé. A szélsőségesek ellentüntetőkkel kerültek szembe, ami erőszakhoz, és egy nő halálához vezetett.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2017. augusztus 27. 14:27
Na ebből a videóól kiderül, mi is lehet a szobordöntések igazi célja :) https://www.youtube.com/watch?v=-Pmk-NsD5NM#t=02m41s
Szarvasember
2017. augusztus 26. 23:59
Javaslom, hogy takarják le a házakat, gyárakat és intézményeket is, mert az mind az elnyomott és kiirtott indián őslakosok területrére épült. Aztán fel lehet ülni a Mayflowerre és visszahajózni ahonnan odajöttek :-)
néhai Ch.Pilot
2017. augusztus 24. 23:46
A demokrácia (szülő)hazájában véleményterror kommunista módra. Ez má' döfi! 1919-ben a Tanácsköztársaság idején takarták le rongyokkal a magyar hősök és nemesek szobrait. Száz év elteltével a kommunisták az USÁ-ban próbálkoznak... Lenin élt, Lenin él, Lenin élni fog.
Akitlosz
2017. augusztus 24. 21:13
Nyomorult egy hely lehet az a Charlotteville, hogy csak így tudja magára vonni a figyelmet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!