Brexit-ügyi miniszter: A brit megközelítés rugalmasabb, mint az EU-é

2017. augusztus 31. 14:17

A brit Brexit-ügyi miniszter szerint több területen is történt előrelépés a Brexit feltételeiről szóló tárgyalásokon, de a felek között továbbra is jelentősek a nézetkülönbségek. David Davis csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: a brit megközelítés jóval rugalmasabb, mint az EU-é.

2017. augusztus 31. 14:17

Több területen is konkrét előrelépés történt az Egyesült Királyság európai uniós kiválásának feltételeiről szóló tárgyalások e heti fordulóján, a felek között azonban továbbra is jelentősek a nézetkülönbségek – közölte David Davis brit Brexit-ügyi miniszter csütörtökön Brüsszelben.

Az egyeztetéseket lezáró sajtótájékoztatón Davis arra kérte az Európai Bizottságot: bizonyos kérdésekben mutasson nagyobb rugalmasságot annak érdekében, hogy felgyorsíthassák a tárgyalásokat. A brit megközelítés jóval „rugalmasabb és pragmatikusabb”, mint az unióé – tette hozzá. Kijelentette továbbá, hogy országa eleget fog tenni a nemzetközi kötelezettségeinek, és nemcsak jogi, hanem erkölcsi kötelességeinek is.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!