Új klímacsúcsot hív össze Macron

2017. július 08. 17:37

A francia elnök új klímacsúcsot hívott össze decemberre.

2017. július 08. 17:37

A francia államfő bejelentette szombaton, hogy két évvel a párizsi klímaegyezmény aláírása után december 12-re újabb csúcstalálkozót hív össze az éghajlatváltozás elleni küzdelem jegyében.

A világ 19 legnagyobb gazdaságát és az Európai Uniót, mint intézményt tömörítő G20-csoport hamburgi csúcsértekezletének lezárása után tartott sajtótájékoztatóján Emmanuel Macron kifejtette: további klímavédelmi intézkedéseket kell tenni, főleg pénzügyi téren. A csúcstalálkozó célja az lesz, hogy mozgósítsák a magán- és az állami tőkét a párizsi megállapodáshoz kötődő projektek megvalósításához.

A francia államfő azt reméli, hogy meg tudják győzni Donald Trump elnököt, változtassa meg a klímaváltozásról alkotott véleményét. Trump június 1-jén jelentette be, hogy az Egyesült Államok kilép a Párizsban aláírt nemzetközi klímavédelmi egyezményből.

(MTI)

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
holisztikus mintázat
2017. július 12. 09:16
:D És menjen oda pár antifa is, "rendet tenni" a la Hamburg.
oskar
2017. július 09. 09:39
Nincs ma ( ma még) alternatívája azmaghasadásos atomenergiának. Az összes fosszilis erőművet be kell zárni. Az összes benzines, díueles aitót villamos energiával mūködővel kiváltani. Korszerű taljhős bőszivattyúval, napelemmel, napkollektorral hœyyzigetelléssel ellátni, dotálni minden háztartást (rezsicsökkentés helyett)
smarton
2017. július 09. 08:29
A kis anyakomlexusos buzi, aki Jupiternek képzeli magát...
A teremburáját
2017. július 09. 07:50
Nem kellene-e a politikusoknak egy valós, reális klimatológiai agytágítót rendezni? Értem én, hogy a többségük jogász, közgazdász s hasonló végzettségű, de akkor se muszáj marhaságokat elhinni, beszélni, írni az éghajlat változásról! S pláne a mezei polgárokat hülyíteni azzal, hogy az ember befolyásolni tudná azt. Ez nem csak felelőtlenség, hanem egyenesen gazemberség részükről!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!