Kormánypártiak vertek ellenzéki képviselőket Venezuelában

2017. július 06. 08:23

Blokád alatt tartották a parlamentet, ellenzékieket vertek össze és dobáltak petárdával kormánypárti tüntetők Venezuelában. A dél-amerikai országban hónapok óta tartanak a tüntetések, egyre súlyosabb a helyzet.

2017. július 06. 08:23

Blokád alatt tartották a venezuelai parlamentet Nicolas Maduro venezuelai elnök hívei. A kormánypárti tüntetők több ellenzéki képviselőt véresre vertek, és egészen estig nem engedték ki a törvényhozásból a honatyákat.

Az esti kiengedés sem sikerült zavartalanul: a kormánypártiak petárdákkal dobálták a kifelé jövő képviselőket, a rohamrendőröknek pedig csak többszöri próbálkozás után sikerült kordont vonniuk az épület köré.

Julio Borges, a nemzetgyűlés elnöke már kommentálta is az eseményeket. Szerinte Venezuelában egy gyenge kormány irányít, gyenge, gyáva és bukott parlamenttel együtt.

Venezuelában már hónapok óta tartanak az egyre véresebb összecsapások. A sorozatos tüntetések akkor indultak meg, mikor Nicolas Maduro elnök bejelentette, összehívja az alkotmányozó nemzetgyűlést. Az ellenzék szerint ennek a célja a végrehajtó hatalom, vagyis a kormány előtti korlátozások teljes lebontása.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2017. július 06. 09:01
vagy kokibuli
zakar zoltán béla
2017. július 06. 09:00
Add vissza-hokibuli....
KannibálTatárÚr
2017. július 06. 08:41
Követendő példa Mo.-nak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!