Ballisztikus rakétát lőtt ki Észak-Korea

2017. július 04. 16:16

Észak-Korea ismét megsértette az ENSZ-határozatot, ezúttal a Japán-tengerbe lőtt ballisztikus rakétát. Japán sürgős intézkedések meghozatalára kéri a nemzetközi közösséget.

2017. július 04. 16:16

Dél-Koreai információk szerint 40 percig szállt, majd a Japán-tengerbe csapódott az a ballisztikus rakéta, amit Észak-Korea nyugati régióiból lőttek ki – írta az Euronews. Nem ez az első alkalom, hogy Kim Jong Un rezsime megszegte a nemzetközi egyezményeket.

A rakéta a Japán-tenger exkluzív gazdasági zóna nevű övezetébe csapódott, ezzel megsértette az ENSZ Tengeri Törvény Konvencióját – hangsúlyozta Japán miniszterelnöke, Shinzo Abe. „A G20 találkozón arra kérem a nemzetközi közösség tagjait, legyen egység látásmódjuk Észak-Korea problémájával kapcsolatban. Emellett sürgősen megkérem Vladimir Putyin orosz és Xi Jinping kínai miniszterelnököket, hogy még konstruktívabb intézkedéseket hozzanak ez ügyben” – mondta a japán miniszterelnök.

Ésak-Korea júniusi tevékenysége után valószínű, hogy a berlini G20 találkozón az Egyesült Államok, Kína, Japán és Dél-Korea vezetői közösen tárgyalnak majd az ügyről.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2017. július 04. 17:11
Inkább ballisztikusat lőjön, mint jobbisztikusat.
3M..
2017. július 04. 16:49
Minden komolyabb hadsereggel rendelkező ország végez hasonló teszteket. Ahogyan Korea is. Szebb Jövőt!
Akitlosz
2017. július 04. 16:47
A "nemzetközi közösség" persze nyugodtan használhat rakétákat, nekik valamiért nem tiltja az ENSZ. Mindig vannak egyenlőbbek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!