Végső ostrom indult az Iszlám Állam fellegvára ellen

2017. június 06. 16:26

Újabb ostromot indítottak a szíriai Rakka ellen a főleg kurdokból álló terrorellenes erők.

2017. június 06. 16:26

A főként kurdokból álló terrorellenes szövetség harcosai végső támadást indítottak a szíriai Rakka ellen. A katonák az Iszlám Állam fellegvárát igyekeznek bevenni, a város északi, keleti és nyugati részén indítottak támadást - adta hírül az Euronews

A katonáink elhivatottak és készen állnak végrehajtani a tervezett hadműveletet, összhangban az Egyesült Államok vezette koalícióval, hogy legyőzzük a terrorizmust – mondta Talil Szilo, az amerikai támogatású Szíriai Demokratikus Erők (SDF) szóvivője.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2017. június 06. 19:09
Nahát! Már van egy állami fellegvár!
krakken96
2017. június 06. 17:19
tavaly is ezt mondták...amúgy az ostromlók kb.fele is ott pusztult. bombázni lehet de ha nem áldoznak vért eredmény se lesz. a németeknek volt a mondása,hogy "élvezzétek a háborút,mert a béke iszonyatos lesz" vagy úgy járnak mint Amerika amikor már nyerésre álltak Vietnámban a KGB kirobbantotta a 68as lázadásokat.
Strassnoff Ignác
2017. június 06. 17:04
Nem is számolom, hogy hányadik végső ostrom ez. Miután az amerikaiak megölték az IS 654768455972421 magas rangú vezetőjét... Az IS eredeti létszáma a legvadabb becslések szerint se volt több 50-60 ezer főnél. De inkább 30 ezer körülire becsülték általában őket. Szedett-vedett söpredék, komolyabb katonai ismeretek nélkül, nehézfegyverek és légierő nélkül, kedvezőtlen terepviszonyok közt. Aztán bő 3 éve nem bír velük a fél világ. Vagy hülye a fél világ hadereje, vagy valakik nagyon nem akarják, hogy ez a söpredék eltűnjön. Igaz míg ezek vannak, addig merényletek is vannak, de úgy tűnik egyeseket ez nem zavar.
Akitlosz
2017. június 06. 16:49
A kurdokat mint terrorellenes erőknek nevezni azért eléggé durva. A törökök tudják, hogy hogyan bánjanak el ezekkel a "terrorellenes" terroristákkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!