Trump-ügyvéd: Nem követelt lojalitást Trump az FBI-vezértől

2017. június 08. 22:23

Soha nem követelt lojalitást a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) elbocsátott igazgatójától, James Comey-tól Donald Trump amerikai elnök.

2017. június 08. 22:23

Donald Trump amerikai elnök ügyvédje, Marc Kassowitz közölte: az elnök soha nem követelt lojalitást a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) elbocsátott igazgatójától. 

Kassowitz New Yorkban, a James Comey volt FBI-vezető szenátusi meghallgatása után, csütörtökön kiadott  közleményben fejtette ki álláspontját.  

Trump elnök magánügyvédje hangsúlyozta: a sajtóban megjelent sok hamis információ cáfolataként James Comey nyilvánosan is megerősítette azt, amit magántúton már korábban közölt Donald Trumppal, vagyis hogy az elnök ellen nem folyik vizsgálat a tavalyi elnökválasztásba történt lehetséges orosz beavatkozásáról folyó átfogó nyomozás keretében.

Kassowitz leszögezte: Donald Trump soha, semmilyen formában nem kérte a leváltott FBI-igazgatótól a Michael Flynn volt nemzetbiztonsági főtanácsadó elleni vizsgálat felfüggesztését, sőt, még csak nem is sugalmazta neki ezt. Az ügyvéd felvetette annak lehetőségét, hogy Trump elnök pert indít a volt FBI-vezető ellen, mert felhatalmazása nélkül kiszivárogtatta a sajtónak a beszélgetéseikről készült feljegyzéseit. Ahogyan a közlemény fogalmaz: Comey „ma elismerte, hogy egyoldalúan és alattomosan, felhatalmazás nélkül nyilvánosságra hozta a sajtónak az elnökkel folytatott kiváltságos beszélgetéseit. A megfelelő hatóságokra bízzuk annak eldöntését, hogy e kiszivárogtatások ügyében megindítják-e a nyomozást”.

A szándékos kiszivárogtatás tényét James Comey a szenátusi meghallgatáson ismerte el.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2017. június 09. 08:17
Comey-t az első nap ki kellett volna rugni. Egy hazug, jellemtelen karierista.
grimpic
2017. június 09. 07:56
Miért nem? Az állami szervek vezetőjének kutya kötelességük lojálisnak lenni egy állam demokratikusan megválasztott vezetőjéhez és érvényt szerezni alsóbb szinten a kormányzásnak. Mi a francról beszélnek ezek?
balbako_
2017. június 09. 05:24
Röhej minden elnök lojalitást követelt és kapott a két fő szervtől a CIA-tól és az FBI-től. Ahol nem ez történt ott súlyos ügyek pattantak ki. Érdemes elolvasni John Ehrlichman: Washington zárt ajtók mögött c. könyvét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!