Trump felhívta a katari emírt

2017. június 08. 10:38

Az amerikai elnök felajánlotta segítségét Tamím emírnek a Katar körül kialakult válság enyhítéséhez.

2017. június 08. 10:38

Donald Trump amerikai elnök szerdán telefonon egyeztetett Tamím bin Hamad ász-Száni katari uralkodóval. A telefonhívást az amerikai elnök kezdeményezte, s mint a Fehér Ház közleményben jelezte: Donald Trump felajánlotta segítségét Tamím emírnek a Katar körül kialakult válság enyhítéséhez. 

A közlemény szerint Trump „megismételte, hogy egy egységes Öböl-menti Együttműködési Tanács és egy erős partnerkapcsolat az Egyesült Államok és az Öböl-menti Együttműködési Tanács között alapvető fontosságú a terrorizmus legyőzéséhez és a térség stabilitásának előmozdításához”. Donald Trump hangsúlyozta a katari emírnek, hogy Washington kész valamennyi érintett fél között közvetíteni a nézetkülönbségek elsimítása érdekében, ha szükséges, akár a Fehér Házban megtartott találkozó keretei között is. 

Elemzők felhívják a figyelmet, hogy az elnök álláspontja híven tükrözte Rex Tillerson külügyminiszternek a héten többször is hangoztatott állásfoglalását, miszerint az Egyesült Államok elkötelezett amellett, hogy segítsen az Öböl-menti Együttműködési Tanácsnak az egység kikovácsolásában. 

Trump elnök kedden – szintén telefonon – Szalmán bin Abdel-Azíz szaúdi királlyal tárgyalt. A vahhábita királyság uralkodójának szintén az Öböl-menti országok egységének fontosságát hangsúlyozta, leszögezve, hogy ennek „sorsdöntő szerepe van” a terrorizmus legyőzésében és a térség stabilitásának garantálásában.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciprióta
2017. június 12. 06:39
aki valamelyest tisztában van az orosz gazprom jelenlegi helyzetével annak egyértelmü,hogy a jelenlegi katari szarkeverés mögött évek óta putyin áll, egyedül nekik jelent halálos veszélyt egy esetleges összeölelkezés katar-szaud-arábia-törökország hármas esetében, ha ezek megépitik dél-európa felé a katari gázvezetéket , akkor örökre vége az orosz gázfüggőségnek és a gázárak ,amelyek már most tragikusan alacsonyak az orosz önköltséghez képest, az elfogathatatlan szinte zuhannak és Oroszország elesik egyik fő bevételi forrásától, ez pedig nem más mint polgári forradalom és puccs ,amelyre rámegy putler valaga...DDDDDD
lynx
2017. június 08. 20:26
Hát igen, csak nem lehetnek ezek a katariak olyan csúnya terroristák, elvégre ott van a Al Udeid légibázison 11.000, amerikai katona meg sok-sok harci repülő US Air Force jelzéssel.
medve
2017. június 08. 16:40
Következetes csávó ez a Trump.
exfahrenheit
2017. június 08. 11:27
"Elismerte Orbán kötélbarátjának cége, hogy katariakat vonnak be a kopaszi-gáti lakópark fejlesztésébe" https://444.hu/2016/05/04/elismerte-orban-kotelbaratjanak-cege-hogy-katariakat-vonnak-be-a-kopaszi-gati-lakopark-fejlesztesebe itt helyük van a katariaknak.. és az orbán fidesz offshore letelepedési kötvénye révén azoknak is, akiket a katariak támogatnak..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!